• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fanđova "mečka" prodata za 34,9 miliona evra!

Ovo niko nije očekivao!

 Fanđova "mečka" prodata za 34,9 miliona evra! Izvor: MONDO

Prije početka aukcije, rijedak primjerak trkačkog automobila marke "mercedes", u kojem je legendarni Huan Manuel Fanđo postao prvak svijeta u Formuli 1, procijenjen je na oko 12 miliona evra.

Kada je aukcija, održana u okviru "Gudvud festivala brzine" na jugu Velike Britanije, bila završena, organizator, kuća "Bahomas" saopštila je da je anonimni kupac dobio ovu drevnu "mečku" za nevjerovatnih 34,9 miliona evra!?

Odnosno 29,6 miliona funti...

"Upravo smo prisustvovali istoriji", rekao je direktor "Bohamsa" Džejms Najt.

Fanđov "mercedes" iz 1954. godine tako je oborio rekord koji je do sinoć držao "ferari 250 testa rosa" iz 1957. godine, koji je 2011. prodat za 16,39 miliona dolara, što iznosi 12,8 miliona evra.

Osmocilindrični motor zapremine 2,4 litara pokreće Fanđov bolid, u kojem je legendarni Argentinac bilježio pobjede na trkama u Njemačkoj i Švajcarskoj i to su bile prve vezane pobjede "mercedesa" od povratka u trkačke vode po završetku Drugog svjetskog rata.

Po završetku svoje kratke karijere, ovaj model "mercedesa" sa oznakom W196R parkiran je u "Dajmler-Benc muzeju" sve do juče, a sada odlazi u garažu neznanog bogataša. Nešto prije zvijezde večeri, prodat je i "ferari GT kupe" iz 1965. godine, koji je bio u vlasništvu legendarnog muzičara i člana grupe "Bitls", Džona Lenona.

Taj auto postigao je cijenu od svega 359.000 funti. Ovaj plavi "ferari" bio je prvi Lenonov automobil, koji je muzičar kupio nakon što je položio vozački ispit. Prodao ga je tri godine kasnije. Početna cijena iznosila je 200.000 funti.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Stephen Dunn)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC