• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): BiH poslije drame samo bod

Selekcije BiH i Južne Koreje odigrale neriješeno 26:26 u prvom kolu Grupe C SP za juniore. BiH promašila dva šuta u posljednjim sekundama.

 RUKOMET (U21): BiH poslije drame samo bod Izvor: MONDO

Mladi rukometaši BiH u svom premijernom meču na SP koje se održava u našoj zemlji podijelili su bodove sa selekcijom Južne Koreje, poslije sat vremena potpuno neizvjesne utakmice - 26:26 na semaforu.

Pred oko tek dve hiljade gledalaca u dvorani Zetra igralo se „gol za gol“ tokom čitavog meča, ali ne toliko tvrdo u odbrani koliko su obje ekipe promašivale i propustile prilike da se „odlijepe“ a onda i da zadaju konačni udarac.

Reprezentacija BiH imala je tri puta prednost od dva gola, ali nije uspjela da slomi otpor vrlo kvalitetne reprezentacije Južne Koreje koja se posljednjih minut i po odbranila sa igračem manje.

Imali su mladi "zmajevi" i posljednji napad, ali je šut Malinovića odbranio Jang, a odmah potom Ereš je pogodio prečku, bukvalno na isteku vremena.

Utakmica je mogla biti odlučena nekoliko minuta prije kraja, ali u tim trenucima  sudijski par iz Tunisa imao je vrlo čudan kriterij i viđeno je nekoliko spornih odluka na štetu BiH.

Pri rezultatu 22:21 za BiH Tunižani nisu oduzeli Korejancima loptu uprkos vrlo dugom pasivnom napadu što je izazvalo burne reakcije sa klupe BiH, a  naša selekcija kažnjena je sa dva minuta isključenja.

Nova drama viđena je pri rezultatu 25:23 za BiH. Miličević je promašio zicer, Korejanci su ostali bez jednog igrača, a onda je uslijedila još jedna sporna odluka Tunižana.

Umjesto čistog "probijanja" igrača Koreje dosuđen je sedmerac za azijsku selekciju koju je Li iz drugog pokušaja pretvorio u pogodak i smanjio na 25:24.

Sa igračem manje Korejanci su uspjeli i da izjednače na 25:25, a potom u kompletnom sastavu da i povedu 26:25, a Bezbradica je poslije isključenja jednog Korejanca uspio da vrati egal  - 26:26.

Selekcija Koreje ponovo nije realizovala napad i BiH je imala posljednjih pola minute da dođe do pobjede, ali lopta jednostavno nije htjela u gol, ni Malinoviću, ni Erešu.

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, upravo kao i drugo, do opisane završnice.

U cijelih prvih 30 minuta samo jednom je jedna ekipa vodila sa dva pogotka prednosti, a bili su to rukometaši BiH koji su poveli sa 7:5 poslije 12 minuta igre.

Do te prednosti ekipa Zdenka Grbavca došla je čak poslije odličnog perioda igre sa igračem manje.
U desetim minutu BiH je ostala sa igračem manje, a Li je iz sedmerca dove Korejance u vođstvo 5:4 i izgledalo je da bi Korejanci mogli iskoristiti tu brojčanu nadmoć da povećaju razliku ali desilo se suprotno.

Proradio je golman Serdarević koji do tog trenutka nije imao niti jednu odbranu i udva naredna napada Korejanaca spasio svoj gol,a na drugoj strani Milas i Zulfić su preokrenuli na 6:5.

Ovaj posljednji potom je povećao na 7:5 ali BiH nije uspjela da sačuva prednost i vrlo brzo Korejanci su se vratili na 7:/, a onda je uslijedio možda i najbolji dio prvog poluvremena kada je Perić pogodio iz „cepelina“ poslije asistencije Zulfića.

Do kraja poluvremena nijedna reprezentacija nije uspjela da ostvari osjetniju prednost, pa je egal borba nastavljena i u drugom poluvremenu, sve do samog kraja,

Najbolji u redovima BiH bio je Perić sa šest golova, Bezbradica je postigao 4, a Serdarović i Čavar upisali su po šest odbrana. Na drugoj strani Jang je imao 12 odbrana, a nezaustavljiv je bio Jong sa osam golova.

Sljedeću utakmicu selekcija BiH igra već sutra protiv Mađarske u 21 čas u Zetri. Ulaz je slobodan, a direktan prenos je na BHT1.

GRUPA C (Sarajevo)
Kongo - Argentina 25:35 (13:16)
Slovenija - Mađarska 33:32 (14:19)
Bosna i Hercegovina - Južna Koreja 26:26

Tabela: Argentina 2, Slovenija 2, BiH 1, J. Koreja 1, Mađarska 0, Kongo 0

Pročitajte izvještaj sa odigranih utakmica danas na SP za juniore.

MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC