• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): Borik dao krila "orlićima"

Nošeni fenomenalnom publikom u prepunoj dvorani "Borik" u Banjaluci, mladi rukometaši Srbije savladali Francusku rezultatom 25:24.

 RUKOMET (U21): Borik dao krila "orlićima" Izvor: MONDO

Rukometaši Srbije do 21 godine na najbolji mogući način otvorili su Svjetsko prvenstvo koje se održava u Bosni i Hercegovini. Izabranici selektora Vladimira Dragičevića u prvoj utakmici u grupi A savladali su favorizovanu Francusku sa 25:24 (poluvrijeme 13:13).

Već od samog starta utakmice "orlići" su nametnuli svoj ritam igre i u sedmom minutu vodili sa 5:2, a dva minuta kasnije sa 6:3. Koliko je ovo bila tvrda i izjednačena utakmica, dovoljno govori podatak da je to bilo najubjedljivije vođstvo bilo koje reprezentacije tokom svih 60 minuta.

U prvih 30 minuta reprezentaciji Srbije najveće probleme pravio je Benjamin Batalje, nakon čijeg gola je Francuska stigla do izjednačenja u 20. minutu - 8:8. "Galski pijetlovi" prvi put su poveli u 24. minutu sa 10:9, a najveću prednost imali su pri rezultatu 12:10. Ipak, mladi reprezentativci Srbije do poluvremena su uspjeli da izjednače, pa se na odmor otišlo sa rezultatskim egalom, 13:13.

I u nastavku meča vodila se rovovska bitka, do samog kraja. Srbija je početkom drugog poluvremena stekla prednost od dva gola, koju nije ispuštala do završnice. U neizvjesnom finišu meča rukometaši Srbije dva puta su pogodili stativu, prvo Bogdan Radivojević, a zatim i Nikola Perović i činilo se tada da će Francuzi uspjeti da stignu vođstvo Srbije. Ipak, sjajnom odbranom "orlići" su uspjeli da sačuvaju prednost. U posljednjoj sekundi meča, Francuzi su imali priliku za izjednačenje iz deveterca, ali je srpski blok bio neprelazan.

U redovima srpske reprezentacije briljirao je Živan Pešić, strijelac sedam pogodaka, a po četiri su dodali Nikola Perović i Đorđe Đekić. Ipak, najveće zasluge za trijumf Srbije idu golmanu Mihailu Radovanoviću, koji je osam puta uspio da zaustavi udarce Francuza. Kod francuskih rukometaša istakao se Igo Deskat sa 10 pogodaka, dok je golman Remi Dezbone imao 13 uspješnih intervencija.

Pogledajte FOTO-GALERIJU sa utakmice.

Srbija će u drugom kolu u ponedjeljak od 21 čas igrati protiv Rusije.

Rezultati ostalih utakmica 1. kola u grupama A, B, C i D.

FRANCUSKA - SRBIJA 24:25 (13:13)

Dvorana: "Borik".
Gledalaca: 3.500.
Sudije: Mohamed Sami Abdelaziz i Mustafa Elmoamli (oba iz Egipta).

FRANCUSKA: Deskat 10, Koze, Kramoizi 4, Triko, Kamarero 1, Njato, Ferandije, Dero, Bale, Dezbone, Boši 2, Toto, Demailje, Batalje 5, Gutfran 2, Bonilauri. Selektor: Joan Delatre.

SRBIJA: Tomić, Orbović 1, Perović 4, Đekić 4, Vučićević, S. Ilić 1, Radovanović, Radivojević 3, Arsenić, V. Ilić 1, Matičić 1, Brajović 1, Todorović 1, Pešić 7, Damnjanović, Marsenić 1. Selektor: Vladimir Dragičević.

Rezultati 1. kola grupe A (Banjaluka):
Tunis - Danska 24:34 (14:15)
Rusija - Angola 25:19 (12:8)
Francuska - Srbija 24:25 (13:13)

Tabela: Danska 2, Rusija 2, Srbija 2, Francuska 0, Angola 0, Tunis 0.

Parovi 2. kola (ponedjeljak):
Angola - Tunis (16.00)
Dranska - Francuska (18.30)
Srbija - Rusija (21.00)

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC