• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragičević: Da se naježiš!

Selektor mlade rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Dragičević oduševljen atmosferom u banjalučkoj dvorani Borik.

 Dragičević: Da se naježiš! Izvor: MONDO

Srbija je nakon velike borbe slavila protiv Francuske 25:24. Vjetar u leđa "orlićima" bili su fenomenalni navijači u krcatoj dvorani Borik u Banjaluci, koji su tokom cijelog meča frenetičnim navijanjem nosili reprezentativce Srbije do velikog trijumfa u prvoj utakmici sa Svjetskom prvenstvu.

Po završetku meča, selektor Srbije Vladimir Dragičević nije mogao da pronađe riječi kojim bi opisao kako su se on i njegovi izabranici osjećali tokom meča.

"Znali smo i očekivali da će Banjaluka dati sve od sebe, ali ovo je stvarno bilo da se naježiš. Hvala publici, stvarno sam ostao bez riječi. Momci su dali sve od sebe, kao da završavamo šampionat. Sada se moramo vratiti, srediti utiske poslije ove, za nas veoma bitne pobjede. Smatram da su odbrane odlučile pobjednika. Imali smo velikih problema sa njihovim lijevim krilom, znali smo da je to njihov najbolji igrač i odakle nam prijeti opasnost", rekao je Dragičević.

Srbiju u ponedjeljak očekuje još jedan veoma važan meč. Protivnik je reprezentacija Rusije, koja u prvom meču nije imala težak posao protiv Angole (25:19).

"Pokušaćemo da se odmorimo, a sutra punim gasom na Ruse. Biće teško, mnogo smo se potrošili. Rusi su imali lakšu utakmicu od nas i očekuje nas težak zadatak. Treba imati u vidu da smo naknadno dobili poziv na ovo prvenstvo. Imamo šest, sedam debitanata, tako da je ovo izuzetno velika pobjeda za nas. Pozivam sve Banjalučane i stanovnike Republike Srpske i Srbije da nam i sutra pomognu, jer momci su to zaslužili nakon velike borbe protiv Francuza", poručio je selektor srpskog tima.



Jedan od najboljih u redovima "orlića" bio je Bogdan Radivojević, strijelac tri pogotka.

"Francuzi su bili favoriti, ali svi su nam pričali da ćemo imati sjajnu podršku u 'Boriku'. Stvarno je tako i bilo. Moram da se zahvalim svim navijačima koji su došli da nas podrže. Pokazali smo još jednom da imamo veliko srce, da se borimo od početka do kraja utakmice, ali da nije bilo ovih navijača, sigurno da ne bi uspjeli. Nadam se da ćemo protiv Rusije, ali i u svakoj sljedećoj utakmici, ponoviti ovakvo izdanje", istakao je Radivojević.

Francuzi su do posljednjih trenutaka meča bili u igri ponajviše zahvaljujući fenomenalnom Igou Deskatu, koji je čak 10 puta pogodio mrežu Srbije.



"Mislim da je bila dobra utakmice, kako sa naše strane, tako i kod reprezentativaca Srbije. Navijači su bili odlični i oni su napravili razliku. Sutra nas očekuje utakmica protiv Danske, koju moramo da dobijemo. Smatram da imamo bolji tim i da je vrijeme za prvu pobjedu", naglasio je Deskat.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Rusije u ponedjeljak od 21 čas, a nešto ranije, od 18.30 Francuzi će odmjeriti snage sa Danskom. U prvoj utakmici drugog kola, od 16 časova igraju Angola i Tunis.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC