• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U-21): Drugi poraz "trikolora"

Odigrane su sve utakmice drugog kola Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore koje su održava u Bosni i Hercegovini.

 RUKOMET (U-21): Drugi poraz "trikolora" Izvor: MONDO

U prvoj utakmice Grupe A Svjetskog juniorskog šampionata u BiH, selekcija Tunisa uknjižili je prvu pobjedu.

Poslije poraza na startu od vršnjaka iz Rusije (25:19), Tunižani su u ponedjeljak u banjalučkoj dvorani "Borik" nadigrali Angolu rezultatom 26:23 (18:12).


Briljirao je Remzi Majdub sa devet golova iz isto toliko udaraca ka golu protivnika.

Po pet pogodaka su postigli Mohamed Sousi i Vael Trabelsi, a u poraženoj Angoli izdvojio se trojac Otiniel Paskoal, Adelino Pestana i Kasanž, strijelci takođe pet golova.

Viceprvaci svijeta iz prethodnog šampionata u Grčkoj, rukometaši Danske nanijeli su Francuzima drugi poraz u Banjaluci i praktično otpisali "trikolore" u trci za drugim krugom.

Odličnu partiju pružio je Kristijansen postigavši devet golova, dok je sa druge strane kao i u susretu sa Srbijom najbolji bio Ugo Deskat (šest pogodaka).

U Grupi B, koja se igra u Ljubuškom, Švajcarska je rutinski savladala selekciju Alžira 33:24 (16:13) i upisala drugi trijumf na šampionatu svijeta.

Pred oko 200-tinjak gledalaca, od kojih je pedesetak bilo navijača iz Švajcarske, Fabio Baviera je vodio svoj tim do slavlja sa osam golova, a pogodak manje postigao je Luka Maros.

U alžirskom taboru, koji je uknjižio drugi poraz, prednjačio je Hamuš sa šest golova.

Druga utakmica u Grupi B odigrana je pred oko petstotinjak gledalaca u Ljubuškom, a pobjedu su odnijeli aktuelni šampioni Nijemci nad selekcijom Katara 22:27 (12:10). (5:3)

Katarani su se dobro držali i bolje ušli u utakmicu, ali su u drugom poluvremenu "panceri" kao rukometna velesila opravdali taj epitet.

Patrik Ciker, Julius Kun iTim Dalhaus sa po četiri gola bili su najbolji kod Njemačke, dok je isti broj pogodaka u katarskom timu dao Nadi Hamdun.

U odličnoj atmosferi posljednjeg meča u Ljubuškom, Hrvatska je ubjedljivo pobijedila ekipu Holandije rezultatom 29:23 (14:7). Uz oko 3000 gledalaca koji su bodrili „kockaste“, na utakmici je bilo 50-ak glasnih navijača „lala“.

Slovenci su razbili Argentinu - 31:17 (16:5) u drugom kolu Grupe C u Sarajevu i istakli kandidaturu za visok plasman na SP. "Gaučosi" nisu imali rješanja za odbranu raspoloženih "zmajčeka" posebno u prvom poluvremenu u kojem su postigli samo pet golova.

Kod Slovenaca najefikasniji u ponedjeljak bio je Spende sa sedam golova, dok je Argentince, koji su dan ranije savladali selekciju Konga, bolji od ostalih bio Bruno Špigl sa pogotkom manje.

Vrlo interesantno bilo je u Grupi C u Sarajevu gdje nastupa i selekcija Bosne i Hercegovine.

Južna Koreja i Kongo smjenjivali su se u vođstvu pred oko 200 ljubitelja rukometa u Zetri, ali su iskusniji Koreanci na kraju osvojili bodove 27:24 (15:12) iako su domaći navijači bili na strani tamnoputih igrača zbog dresova BiH koje nose.

U "zeničkoj" Grupi D u popodnevnom terminu odigran je susret između Egipta i Švedske u kojem nije bilo iznenađenja za razliku od prvog dana kada su "faraoni" izvukli bod protiv Španije.

Ovoga puta, Šveđani su od starta pokazali da ih u ovom meču zanima pobjeda do koje su stigli više nego ubjedljivo - 34:21 (16:8). Peterson sa pet i Andres Berg sa golom manje predvodili su švedsku selekciju, dok je u egipatskom taboru odskočio Mohamed Osama sa četiri pogotka.

Jedan od glavnih favorite za zlatnu medalju, reprezentacija Španije "demolirala" je Čile 21:38 (13:21) i prišla Šveđanima na tabeli Grupe D.

Gonzalo Poras, Feran Solesala i Kostojar su bili najefikasniji kod "furije" sa po šest golova, dok je Čeileance predvodio Rodrigo Medalja sa dva manje.

Brazilci su u posljednjem dvoboju dana nadigrali selekciju Kuvajta sa 23:25 (10:13).

REZULTATI DRUGOG KOLA

GRUPA A:


Tunis - Angola 26:23 (18:12)
Danska - Francuska 29:26 (15:13)
Srbija - Rusija 24:21 (10:10)

GRUPA B


Švajcarska - Alžir 33:24 (16:13)
Katar - Njemačka 22:27 (12:10)
Holandija - Hrvatska  23:29 (7:14)

GRUPA C


Slovenija - Argentina 31:17 (16:5)
Južna Koreja - Kongo 27:24 (15:12)
BiH - Mađarska 25:21 (11:16)

GRUPA D

Švedska - Egipat 34:21 (16:8)
Španija - Čile 38:21 (21:13)
Kuvajt - Brazil 23:25 (10:13)

(MONDO, foto: Zvanični sajt SP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC