• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U-21): BiH je kao furija!

Mladi rukometaši Bosne i Hercegovine poslije -5 na poluvremenu furioznom igrom u prvih 15 minuta nastavka slomili Mađarsku 25:21 (11:16).

 RUKOMET (U-21): BiH je kao furija! Izvor: MONDO

"Kočnica" koja je mlade rukometne "zmajeve" zadržavala u prvom kolu protiv Južne Koreje (26:26) i u prvih 30 minuta dvoboja sa Mađarima u drugom kolu Grupe C u sarajevskoj Zetri više definitivno ne postoji!

Izabranici Zdenka Grbovca su furioznom igrom "trči i pucaj" stigli do fantastičnih 10:0 protiv zbunjenih Mađara i od -5 na poluvremenu okrenuli na +4 (20:16).

Tek početkom 15. minuta, gosti su postigli prvi gol, što je podatak za rubriku vjerovali ili ne!

Od tog trenutka, BiH je zaigrala kao veoma iskusna ekipa, jedno vrijeme igralo se gol-za gol, dok se nije opet razbranio Denis Serdarović. Sjajni čuvar mreže je bio praktično nesavladiv čime je do ludila dovodio šutere Mađarske.

A onda je sa tri gola u samo 90 sekundi Elmir Građan iz banjalučkog Borca m:tel ovjerio pobjedu za mlade "zmajeve" na pet minuta do kraja - 24:18.

U samom finišu su Mađari smanjili na tri razlike, ali je opet Građan potvrdio trijumf, a da ne dobije ulogu junaka postarao se golman Serdarević, koji je odbranio sedmerac na isteku 60. minuta!


Najefikasniji u taboru BiH bili su Građan, Dejan Malinović i Damir Halilković sa po četiri pogotka, dok je kod Mađara najbolji bio Balaš Sološ sa dva gola više.


A nije dobro krenulo…

Bespotrebne greške u napadu, lagano promašeni šutevi i neprecizna dodavanja davala su krila mađarskoj ekipi pred oko tri hiljade gledalaca u Zetri, koja je navijanjem "Ajmo Bosno, ajmo Hercegovino" pokušavala da probudi mlade reprezentativce BiH.



Srećom, u igri je BiH držao odlični golman Josip Čavar, ali nije imao rješenja za Martona Alta, koji je u prvom dijelu imao stoprocentan učinak od četiri udarca četiri gola.


Mađari su se postepeno dizali na samom početku meča, da bi u 15. minutu stekli opipljivih +3 (7:4), a na poluvrijeme su otišli najvećom razlikom od pet golova (16:11).

Ne znamo, šta je našim mladim momcima rekao selektor Grabovac na odmoru, ali u drugi dio je ušla potpuno "nova ekipa", kojoj ako bude igrala na ovakvom nivou, neće moći ništa ni mnogo ozbiljnije selekcije od Mađarske.

Zašto ne reći i Slovenija, koja je naredni rival u srijedu.

BiH - Mađarska (11:16) 25:21

BiH: Čavar 7 (odbrana), Miličević, 1, Janković, Građan 4, Bubalo 2, Memić, Halilković 4, Serdarević 13 (odbrana), Kasumović, Perić 3, Bezbradica, Malinović 4, Milas 3, Ereš 2, Ajkunić, Zulfić 2

Mađarska: Vaši 4 (odbrane), Nađ 1, Đorfi, Alt 5, Kovačič, Lezak, Šneder, Pulaj 1, Baloh 5 (odbrane), Zdolik, Sološ 6, Debreceni 4, Nemet, Olah 3, Koler, Gerdan.

Dvije minuta: 8:6 Građan, Malinović, Perić x2, Miličević x2, Bezbradica, Milas (BiH), Gerdan x2, Szollosi, Olah x2, Zdolik (Mađarska), Sedmerci: BiH - Mađarska 3(2):3(1)

Pročitajte ostale rezultate sa današnjih utakmica na Svjetskom juniorskom prvenstvu u BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC