• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): I Rusi pali pred "orlićima"

Odličnom igrom prije svih Bogdana Radivojevića i Vanje Ilića, rukometaši Srbije savladali su Rusiju 24:21 (10:10) u banjalučkom Boriku.

 RUKOMET (U21): I Rusi pali pred "orlićima" Izvor: MONDO

Poslije pobjede nad Francuskom u prvom kolu, "orlići" su u utorak uveče izišli na megdan ruskoj "zbornaji komandi" i uknjižili drugi trijumf u Grupi A Svjetskog juniorskog prvenstva.

Nije sve dobro počelo po izabranike selektora Vladimira Dragičevića. Rusi su odlično ušli u susret, poveli sa 4:1, dok srpskim reprezentativcima ništa nije polazilo za rukom. U prvih 10 minuta meča "orlići" su postigli samo jedan pogodak. Najveću prednost reprezentativci Rusije imali su prvi vođstvu 10:5, ali su srpski rukometaši sjajnom igrom u finišu prvog poluvremena i serijom 5:0 uspjeli da dođu do izjednačenja.

Tek u 37. minutu Srbija je prvi put povela. Najbolji igrač susreta Bogdan Radivojević realizovao je sedmerac za 12:11. Ipak, dva vezana gola Denisa Vasiljeva ponovo su odveli Rusiju do prednosti koja je potrajala do 50. minuta.

Ključni trenutak utakmice bila je odluka selektora Srbije da promijeni taktiku u odbrani sa zone na 5-1.

Deset minuta prije kraja meča Aleksander Dereven zaradio je crveni karton, nakon čega je Radivojević ponovo pogodio sa sedam metara. Srbija je u tom trenutku imala dva igrača više na terenu, što je iskoristio Vanja Ilić i odveo svoje saigrače na +2 (18:16). Sjajnom igrom Radivojevića i V. Ilića Srbija je sačuvala prednost do kraja meča i stigla do drugog trijumfa na prvenstvu svijeta. Rezultat na kraju bio je 24:21 u korist srpskog tima.

Srbiju su predvodili već pomenuti Radivojević sa sedam, odnosno Vanja Ilić sa šest golova, dok je kod Rusa bolji od ostalih bio Dmitrij Šelestjukov, strijelac sedam pogodaka. Briljirao je i golman Artem Gruško sa 15 odbrana.

Rezultati ostalih utakmica 2. kola u grupama A, B, C i D.

SRBIJA - RUSIJA 24:21 (10:10)

Dvorana: "Borik".
Gledalaca: 3.500.
Sudije: Hizaki Kijoši i Ikebuči Tomokazu (oba iz Japana).

SRBIJA: Tomić, Orbović 2, Perović 3, Đekić 2, Vučićević, S. Ilić, Radovanović, Radivojević 7, Arsenić, V. Ilić 6, Matičić 1, Brajović 1, Todorović, Pešić 2, Damnjanović, Marsenić. Selektor: Vladimir Dragičević.

RUSIJA: Gruško, Kovalev, Kantemirov 4, Emaljanenko, Kornev 3, Babkin, Kotov, Lomov, Vasiljev 3, Kuznjecov, Dereven 1, Makarov, Ostaščenko 2, Šelestjukov 7, Kiselev 1, Paveljev. Selektor: Valerij Kočetkov.

Rezultati 2. kola grupe A (Banjaluka):
Tunis - Angola 26:23 (18:12)
Danska - Francuska 29:26 (15:13)
Srbija - Rusija 24:21 (10:10)

Tabela: Danska 4, Srbija 4, Rusija 2, Tunis 2, Francuska 0, Angola 0.

Parovi 3. kola (srijeda):
Danska - Angola (16.00)
Francuska - Rusija (18.30)
Tunis - Srbija (21.00)

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC