• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radivojević: Srce hoće da mi iskoči!

Mladi rukometaši Srbije u sjajnoj atmosferi u dvorani "Borik" protiv Rusije stigli do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu (24:21).

 Radivojević: Srce hoće da mi iskoči! Izvor: MONDO

Mnogo su se mučili "orlići" na početku meča. Nije sve išlo onako kako su planirali, ali je ipak sve došlo na svoje mjesto u finišu susreta, kada su srpski rukometaši uz pomoć prepune dvorane "Borik" ostvarili novu pobjedu.

"Počeli smo jako slabo, ali smo na poluvremenu promijenili neke stvari , što smo početkom drugog poluvremena i ispoštovali. Ponovo smo pokazali veliko srce i uz sjajnu publiku došli do trijumfa. Ova pobjeda mnogo će nam značiti za nastavak šampionata, jer očekuje nas dan odmora i prilika da 'očistimo' glave i mnogo mirnije dočekamo meč protiv Tunisa. U tu utakmicu moramo ući isto kao i u dosadašnja dvije", poručio je prvi strijelac Srbije protiv Rusije Bogdan Radivojević (sedam golova).

Dosadašnji rukometaš Partizana, a od naredne sezone njemačkog Flenzburga, pobrao je simpatije banjalučke publike. Na oba dosadašnja meča bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca, borio se do posljednjeg atoma snage, što su gledaoci u "Boriku" znali da prepoznaju.

"Još jednom bih se zahvalio publici koja je ponovo došla u velikom broju. Gorim od želje kada vidim da neko ovako sjajno navija, kada je dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta, jednostavno srce hoće da mi iskoči", rekao je oduševljeni Radivojević.



Sigurno najljepši potez u dosadašnjem dijelu takmičenja u grupi A viđen je pred kraj meča. Radivojević i Vanja Ilić izveli su tzv. "cepelin". Radivojević je sa krila loptu prebacio na suprotnu stranu, A ilić ju je zakucao u mrežu golmana Artema Gruška, nakon čega je uslijedio delirijum na tribinama "Borika".

"Odigrali smo još jedan sjajan meč. Ipak, Rusi su nas namučili. Slabije smo ušli u ovaj duel, ali smo u nastavku krenuli da igramo i preokrenuli meč u našu korist. Zasluga za ovu pobjedu ide cijeloj ekipi, na čelu sa stručnim štabom, ali i divnoj publici koja nas bodri iz meča u meč. Navijači su možda dali i više nego što smo mi pružili na terenu. Velika zasluga ide njima za pobjede i protiv Francuza i protiv Rusa", rekao je Ilić, koji je odigrao odlično drugo poluvrijeme i osim šest golova, imao i nekoliko ukradenih lopti u prelomnim trenucima meča.



Publika u "Boriku" aplauzom je pozdravila intoniranje obje himne, a na kraju meča kompletna dvorana skandirala je "Rusija, Rusija". Tokom meča svi navijači bili su uz Srbiju, ali su ruski reprezentativci takođe dočekani na najbolji mogući način.

"Jako loše smo otvorili utakmicu. Nakon jučerašnje pobjede, gdje smo dali sve od sebe, možda je podrška banjalučkih navijača Rusima, koji su naša braća, malo zbunila naše igrače. Međutim, navijači su osjetili kada smo gubili 10:5, dali su nam podršku, promijenili smo zonu u 5-1, igrali agresivno i nošeni publikom ostvarili smo ovu pobjedu", rekao je selektor "orlića" Vladimir Dragičević.

Selektor Srbije naglasio je da nije u potpunosti zadovoljan igrom u meču sa Rusijom, ali najbitnije je da je ostvarena nova pobjeda.

"Iskreno, nisam zadovoljan igrom. Bilo je mnogo grešaka, bili smo spori, nismo se kretali i pitanje je šta bi bilo da su Rusi otišli na šest razlike. Još jednom čestitam svojim momcima. Osvojili smo četiri boda, sada idemo da se odmorimo pa nas čeka duel sa Tunisom. Nadam se da će Banjalučani ponovo biti uz nas, jer ekipa je navikla da ima podršku ovih navijača, ostvarili smo hemiju i svim silama zajedno idemo na još jednu pobjedu", poručio je Dragičević.

Srbija nakon dva odigrana kola ima maksimalan učinak. Na 19. Svjetskom prvenstvu utorak je slobodan dan, a u srijedu srpske rukometaše očekuje meč sa Tunisom (21 čas).

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC