• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mladi zmajevi": Tri nacije, ali jedna duša!

Mladi rukometaši Bosne i Hercegovine Dejan Malinović i Elmir Građan prezadovoljni nakon prve pobjede na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

 "Mladi zmajevi": Tri nacije, ali jedna duša! Izvor: MONDO

Izabranici Zdenka Grbavca su u drugom kolu Grupe C u sarajevskoj Zetri furioznom igrom u prvih 15 minuta drugog poluvremena razmontirali Mađarsku 25:21 (11:16) i uknjižili prvi trijumf na šampionatu svijeta koje se održava u Bosni i Hercegovini.

"Mislim da smo zbog rezultata iz prve utakmice sa Južnom Korejom loše otvorili duel sa Mađarskom. Ništa nam nije polazilo za rukom, ali onda smo se 'skupili' u svlačionici i vidjeli ste šta se desilo",
rekao je Dejan Malinović sarajevskom sajtu "Sportsport".

Prema njegovim riječima, ključ pobjede bilo je zajedništvo.

"Mi smo jedna velika porodica, mjesecima smo zajedno i znao sam da je samo pitanje vremena kada ćemo 'eksplodirati". U BiH desetak godina vlada rukometna kriza i uvjeren sam da ćemo mi biti ti koji ćemo vratiti osmijeh na lica naših ljubitelja rukometa. Imali smo i dobru podršku, a mislim da će protiv Slovenije na tribinama biti još više navijača. Zahvalio bih se svima, Sarajlijama, ljudima iz manjih mjesta, Goražda, Maglaja, Zavidovića. Mnogo nam znači njihova podršku".


Za doskorašnjeg igrača banjalučkog Borca m:tel državni dres je svetinja.

"Rekao sam već, mi smo porodica i svi ćemo za BiH ostaviti srce na terenu. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u istoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da to shvatimo",
podvukao je strijelac četiri gola Mađarima.



I njegov klupski drug iz prošle sezone Elmir Građan, koji je četiri puta zatresao mađarsku mrežu, svjestan je da je loš ulazak u utakmicu mogao skupo da košta BiH.

"Katastrofalno smo otvorili meč. Nismo bili agresivni u odbrani i to se odrazilo na rezultat u prvom poluvremenu. U svlačionici smo se naložili, selektor nam je dao nekoliko korisnih savjeta i na kraju smo uspjeli da slavimo. Nije bilo lako, Mađarska je sjajna reprezentacija, ali pokazali smo našu snagu", izjavio je pivot BiH.

Prema njegovom mišljenju, "mladim zmajevima" je sada otvoren put do osmine finala.

"Gotovo sigurno smo osigurali plasman u osminu finala, a i riješili smo se nekih dječijih bolesti, pa na Slovence možemo ući mnogo rasterećenije. Podrška je bila solidna, a mislim da će u srijedu u Zetri biti barem sedam, osam hiljada gledalaca. Bosancima i Hercegovcima smo pobjedom nad Mađarima uručili pozivnicu, a siguran sam da nas oni neće iznevjeriti. Treba nam podrška jer je pred ispunjenim tribinama lakše igrati",
dodao je prošlosezonski pivot Banjalučana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC