• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbija prva i spremna za SP

"Delfini" pobjednici turnira "Četiri nacije" koji je igran u Beogradu. "Vidjeli smo i dobre i loše stvari u našoj igri", izjavio selektor Savić.

 VATERPOLO: Srbija prva i spremna za SP Izvor: MONDO

Vaterpolo selekcija Srbije osvojila je turnir "Četiri nacije" na Banjici.

"Delfini" su u odlučujućem, trećem duelu savladali selekciju SAD - 14:12 (3:3, 4:2, 5:3, 2:4) i sa maksimalnih devet bodova završili nastup na prvom mjestu.

Najbolji u srpskom timu bili su Duško Pijetlović i Slobodan Nikić, strelci po tri gola.

Amerikanci su osvojili drugo mjesto sa šest bodova, treća je Kanada, koja je u posljednjem meču bila bolja od Kine (12:9), dok je selekcija iz Azije nastup u Beogradu okončala bez osvojenog boda.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da je zadovoljan odrađenim pripremama, iako ekipa ima još mjesta za napredak.

"Ovaj turnir predstavlja završni trening i pripremu za Svjetsko prvenstvo, pokazao nam je i dobre i loše stvari u igri. Prije svega mislim na veliki broj primljenih golova. Nadam se da će drugačija situacija biti u Barseloni. Fizički smo spremni za ono šta nas čeka, ostaje samo da se spremimo i psihički", rekao je Savić.

Filip Filipović smatra da Srbija spremna dočekuje takmičenje u Barseloni i nada se da će odraditi dobar posao na prvom i najvažnijem duelu protiv Australije.

"Ovo je bila uvertira za ono što nas čeka u Barseloni, mada turnir je mogao da bude i bolje organizovan. Ovo je ispod svakog nivoa. Vjerujem da će u Španiji biti sve mnogo bolje. Nama je najvažniji kako ćemo se u glavama spremiti za svjetski šampionat i prvog rivala na turniru Australiju moramo da shvatimo najozbiljnije", rekao je Filipović.

PUTNICI ZA BARSELONU

Dejan Savić odredio je 13 igrača koji će Srbiju predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, koje počinje 22. jula.

Na spisku su: Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Gojko Pijetlović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC