• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Hrvatska ostala bez medalje!

Crna Gora odigrala briljantno i eliminisala svetskog prvaka Hrvatsku iz borbe za medalje u Pekingu. U polufinalu sa Mađarskom.

 VATERPOLO: Hrvatska ostala bez medalje! Izvor: MONDO

Evropski vaterpolo prvak pobedio je svetskog prvaka i ostavio ga bez medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu!

Crne Gora pobedila je Hrvatsku 7:6 (3:1, 2:3, 1:0, 1:2) u četvrtfinalu Igara u Pekingu i za ulazak u polufinale boriće se sa braniocem titule olimpijskog šampiona Mađarskom.


Posle osvajanja titule prvaka Evrope, crnogorski vaterpolisti napravili su još jedan podvig. Uoči Olimpijskih igara u Pekingu, Crnogorcima nisu davane prevelike šanse da bi mogli da uđu u samu završnicu, pre svega zato što su formu tempirali upravo za Evropsko prvenstvo u Malagi i očekivalo se da dođu istrošeni, i psihički i fizički u Peking.

Sa druge strane, selektor Hrvatske Ratko Rudić konstatno je ponavljao da je za njegov tim "sve podređeno" Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ako su u četvrtfinale ušli kroz "iglene uši", odigravši nerešeno sa Australijom 5:5, onda se može reći da se Crna Gora u polufinale plasirala u velikom stilu.

Prvih osam minuta utakmice protiv Hrvatske, Vladimir Gojković, Miloš Šćepanović, Nikola Janović i drugovi odigrali su briljantno, gotovo perfektno! Hrvati su prvi gol dali tek u poslednjem minutu prve četvrtine i to sa igračem više!


Nastavili su Crnogorci u istom ritmu i u drugoj četvrtini, ali je Hrvate u životu držao jedino centar Igor Hinić, koji je sa dva gola u tom delu igre, smanjio na 5:4.

Ekipa Petra Porobića odlično igra i u trećoj četvrtini, pogotovo odbranu, a Hrvati nikako nisu moglui da probiju bedem pred golom fenomenalnog Miloša Šćepanovića, golmana hercegnovoskog Jadrana.

U poslednjem delu igre, Hrvati se ponovo približavaju na gol minusa, ali to je bilo sve od njih. Junaci novog podviga Crne Gore svakako su Vladimir Gojković, koji je igrao sa povredom, Nikola Janović i Aleksandar Ivović - sva trojica dali po dva gola, ali i odlični golman Šćepanović.

Hrvati su tako ostali bez medalje, ali i bez brkova! Puštali su brkove od početka turnira i odlučili da ih ne briju dok god imaju uspeha u Pekingu...Sada će brice imati posla.

STATISTIKA:

CRNA GORA: Gojković, Nikola Janović, Aleksandar Ivović po dva, Mlađan Janović jedan;
HRVATSKA: Igor Hinić dva, Andro Bušlje, Pavo Marković, Maro Joković i Teo Đogaš po jedan.

IGRAČ VIŠE: Crna Gora 4/9; Hrvatska 4/9
PETERCI: Crna Gora 0/1 (promašio Nikola Janović); Hrvatska 0/1 (promašio Barać).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC