• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Odličnom igrom do polufinala!

Srbija deklasirala Španiju 9:5 i u polufinalu će se boriti protiv SAD.

 VATERPOLO: Odličnom igrom do polufinala! Izvor: MONDO

Najbolji kad je najpotrebnije! Vaterpolo reprezentacija Srbije, odličnom igrom, deklasirala je Španiju 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2 ) i za ulazak u finale Olimpijskih igara u petak će se boriti protiv reprezentacije SAD.

Špancima je vraćeno "milo za drago" sa prethodnog Svetskog prvenstva. Osim početnog vođstva od 1:0, Španci su bili potpuno nadigrani. Srpski tim je dugo tražio igru na turniru u Pekingu, bilo je velikih padova u igri, a onda je od druge četvrtine krenula igra koju smo sve vreme čekali.

Teško je nekoga izdvojiti posle zaista odlične igre, ali epitet junaka četvrtfinalne utakmice mogu da ponesu: četvorostruki strelac Duško Pijetlović, fenomenalni Aleksandar Ćirić, kapiten Vladimir Vujasinović i golman Slobodan Soro.

Krenulo se čvrsto, tvrdo, a prvi gol Španci postižu tek u finišu i to preko svog najboljeg strelca Felipea Peronea. Prvu četvrtinu "delfini" su odigrali bez postignutog gola, ali zato je krenula kanonada u drugoj...

Izjednačio je Vanja Udovičić projektilom, potom preokreće Vladimir Vujasinović, centar Duško Pijetlović daje potom sjajan gol šraubom, a Aleksandar Ćirić podiže na odličnih 4:1.

Španci potom smanjuju na 4:2 i to sa dva igrača više u bazenu. Strelac je bio Havijer Garsija. Na tri razlike ponovo diže Pijetlović sa igračem više - poluvreme 5:2.

Početkom treće četvrtine, Vujasinović postiže gol za 6:2, a Španci potom smanjuju na 6:3 golom Giljerma Moline. Srpski tim ne koristi potom dva napada sa igračem više, ali i Španci su slabi u tom elementu igre.

Na visokih 7:3 povećava odlični Ćirić svojim drugim, još lepšim golom. Odavno nismo videli raspoloženijeg Ćirića. Uvek je brz i čvrst u odbrani, ali je sada blistao i u napadu.

U poslednjoj četvrtini, srpski tim rutinski je održavao razliku, a da ne bi bilo nervoze pobrinuo se Duško Pijetlović sa dva gola. Pijetlović zaista izrasta u vrhunskog centra.

U petak za finale protiv SAD. Na turniru u Pekingu Srbija je već savladala Amerikance 4:2, u finalu Svetske lige u Đenovi bilo je 11:3 za "delfine", ali će ovo biti potpuno drugačiji meč.

Drugi polufinalni par je Mađarska - Crna Gora, koja je ranije u sredu pobedila Hrvatsku 7:6.

STATISTIKA:

SRBIJA: Pijetlović 4, Vujasinović i Ćirić 2, Vanja Udovičić.
ŠPANIJA: Giljermo Molina 2, Felipe Perone, Havijer Garsija i Hoze Garsija po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija - 4/8; Španija: 1/9.

(www.mtsmondo.com) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC