• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Safin: Zdrav posle sedam godina

"Poslednji put sam normalno odigrao US open 2001. godine", otkrio je Marat Safin u intervjuu agenciji Rojters.

 Safin: Zdrav posle sedam godina Izvor: MONDO

Najenigmatičniji teniser današnjice, Rus Marat Safin, izjavio je uoči US opena da ga koleno više ne boli i da je konačno spreman da načini odlučniji korak ka pozicijama u svetskom vrhu, koje je nekada zauzimao.

"Poslednji put sam normalno odigrao US open pre sedam godina. Tada sam se plasirao u polufinale, ali to sada izgleda veoma daleko", rekao je Safin u intervjuu agenciji Rojters.

"Svaki put kada bih se vratio u formu i počeo da igram dobro, isprečile su se povrede. Čak i kada sam bio prvi na ATP listi povredio sam rebro i proveo dva meseca van terena. Naravno, izgubio sam visok plasman, a sa njim i samopouzdanje", priseća se Safin, osvajač US opena 2000. i Australijan opena 2005. godine.

Iako ima 28 godina i važi za veterana ATP tura, Safin je ovog leta dokazao da nije za "staro gvožđe", plasmanom u polufinale Vimbldona.

"Polako se vraćam i znam da će rezultati doći. Plasman nije toliko važan, jer ako bude pobeda, sve će biti u redu", kaže trenutno 44. reket sveta, ali tek 90. u martu ove godine.

Veliki deo zasluga za svoj preporod pripisao je treneru Ernanu Gumiju, sa kojim sarađuje poslednjih godinu dana.

"Iz godine u godinu postaje sve teže da na terenu uradite neke stvari. Posebno je teško kada se poredite sa samim sobom iz mlađih dana... Ernan to zna i ne stavlja me pod pritisak. Pomogao mi je da ponovo otkrijem bekhend, od kojeg sam bežao zbog povrede kolena. Tek kada sam izgubio bol, počeo sam bolje da se krećem i pokrivam teren".

Kao teniser koji se ne nalazi među 32 nosioca, sigurno je da će Safin u Njujorku biti jedan od najnepoželjnijih rivala u mečevima prvog kola.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC