• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Mađari brane titulu!

Vaterpolo reprezentacija Mađarske braniće titulu olimpijskog šampiona u Pekingu!

 VATERPOLO: Mađari brane titulu!  Izvor: MONDO

U uzbudljivom polufinalnom duelu, punog preokreta, Mađarska je pobedila evropskog prvaka Crnu Goru 11:9 (3:4, 3:3, 3:0, 2:2) i zasluženo će se boriti za olimpijsko zlato.

Crnogorce je na kraju izdala snaga! Imali su tokom meča i tri gola preimućstva (6:3 u drugoj četvrtibni), ali su Mađari izvanednom igrom u trećoj četvrtini preokrenuli. Poslednji trzaj, Crna Gora je napravila u poslednjoj četvrtini. Poslednjim atomom snage, "ajkule" su dostigle vođstvo Mađara, izjednačili na 9:9, ali više od toga nisu mogli.


Utakmica je počela neobično. Obe ekipe iskoristile su po dvas napada sa igračem više (to baš i nije čest slučaj u vaterpolu), a onda su se Crnogorci "odlepili" na gol viška - 4:3.

Početkom druge četvrtine, Crnogorci su odigrali odlično. Brzo su poveli 5:3, potom i 6:3. Ipak, Mađari se vraćaju, zahvaljujući raspoloženom Gergelji Kišu, i dva minuta pre kraja tog dela bilo je 6:6. Crnogorci, međutim, do kraja poluvremena uspevaju da održe prednost.

U trećoj četvrtini, Mađari su pružili verovatno najbolju igru na turniru. Na golu je bio raspoloženi Ištvan Gergelji, koji je bio gotovo nesavladiv, a Norbert Madaraš i Deneš Varga raspoloženi u napadu. Potpuni preokret Mađara i vođstvo od 9:7.

Poslednji trzaj Crnogorci prave početkom poslednjeg dela igre. Najpre je Aleksandar Ivović promašio "zicer" za 9:8, ali već u narednom napadu Veljko Uskoković smanjuje na minus jedan.

Napad mađarske reprezentacije bio je konfuzan u tom delu igre. Predrag Jokić potom ne koristi peterac, ali fenomenalni Vladimir Gojković, koji je ponovo igrao uprkos teškoj povredi, daje gol sjajnim lob udarcem za 9:9.

Bilo je to sve od Crnogoraca. Mađari preko Tamaša Kašaša i Danijela Varge ponovo vraćaju prednost na + 2 i to je bio početak slavlja, jer je jedna medalja već osvojena.

Bio je ovo prvi poraz crnogorskog selektora Petra Porobića od mađarskog Deneša Kemenjija.


Evropskom prvaku predstoji borba za bronzu.

STATISTIKA:

MAĐARSKA: Gergelji Kiš 3, Norbert Madaraš 2, Peter Biroš, Tibor Benedek, Tamaš Molnar, Deneš Varga, Tamaš Kašaš i Danijel Varga po jedan.

CRNA GORA: Nikola Janović, Vladimir Gojković i Veljko Uskoković po dva, Boris Zloković, Aleksandar Ivović i Predrag Jokić po jedan.

IGRAČ VIŠE: Mađarska 6/11; Crna Gora: 5/10;

PETERCI: Crna Gora 0/1 (promašio Predrag Jokić).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC