• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Novaka neće pa neće!

Džon Izner zasluženo pobijedio najboljeg tenisera svijeta u četvrtfinalnom meču - 7:6 (7:5), 3:6, 7:5.

  SINSINATI: Novaka neće pa neće! Izvor: MONDO

Jedini turnir Masters serije na kome nikada nije trijumfovao, ostaje izvan domašaja Novaka Đokovića. Bar do avgusta 2014. godine.

Američki dvometraš Džon Izner savladao je Novaka poslije dva sata i 24 minuta iscrpljujuće borbe, po jakom suncu, u ranim popodnevnim časovima po lokalnom vremenu.

Iznera u polufinalu čeka okršaj sa Huanom Martinom del Potrom, dok srpski as ima desetak dana do početka US opena da se odmori i sa svojim stručnim štabom proanalizira probleme sa kojima se suočio na dva "betonska" Mastersa ovog mjeseca.

Eliminacije u polufinalu Montreala i četvrtfinalu Sinsinatija svakako nisu idealna priprema za posljednji grend slem turnir sezone, na kome uvijek ima maksimalne ambicije (titula 2011, finala 2010. i 2012).

Za Iznera se zna da je ubojit server i da je za pobjedu nad njim najčešće neophodno dobiti bar jedan set u "taj brejku".

Međutim, malo ko je očekivao da će Novak odigrati tako "ravan" meč sa emotivnog aspekta i da će ga teniser košarkaške visine (208 cm) stavljati na muke, ne samo u svojim servis gemovima.

Izner je, objektivno, mogao da trijumfuje i za manje vremena, možda i u dva seta.

To je lako moglo da se dogodi, da Novak na početku drugog seta nije odbranio četiri brejk lopte i odmah zatim osvojio jedini gem na servis Iznera.

Vođstvo od 2:0 uspio je da sačuva do kraja tog seta, ali je u trećem Amerikanac bio mnogo bliži prelomnom brejku i konačno je uspio da ga ostvari pri vođstvu od 6:5.

Novak je na prvoj meč lopti odservirao as, ali onda i dvostruku grešku, nakon čega mu se ruka "stegla" i on je poslije drugog servisa poslao lagan bekhend u mrežu...

Izner je od 10 prilika za brejk iskoristio samo jednu (Đoković jednu od četiri), nije imao nijednu duplu grešku (Đoković pet), a odnos "vinera" i neiznuđenih grešaka bio je manje-više uravnotežen.

US open počinje 26. avgusta. Neka Đoković tamo bude pravi, kao što je uvijek i bio!

Četiri finala, nijedan trofej
Novak Đoković je na Mastersu u Sinsinatiju nastupio devet puta. Prve tri godine nije imao naročitog uspjeha, da bi od 2008. četiri puta stigao do finala i dva puta ispao u četvrtfinalu (2010. i ove godine). U finalima je po dva puta gubio od Endija Mareja i Rodžera Federera, uvijek sa po 0:2 u setovima, uz jednu predaju.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Ronald Martinez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC