• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekrić u Beogradu: Ništa nije nemoguće!

Atletski reprezentativac Srbije Emir Bekrić, treći na svijetu u disciplini 400 metara prepone, doputovao je iz Moskve u Beograd.

 Bekrić u Beogradu: Ništa nije nemoguće! Izvor: MONDO

Emira Bekrića su na aerodromu Nikola Tesla dočekali državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i veća grupa navijača, koji su uz zvuke tradicionalne trube proslavili drugu medalju u istoriji srpske atletike na prvenstvima svijeta.

Među prisutnima su bili i članovi atletskih klubova Partizan i Novi Beograd, gdje je Bekrić ponikao.

Oni su istakli transparent na kome je pisalo "Svjetska bronza, srpsko zlato".

Bekrić je na SP zauzeo treće mjesto u trci na 400 metara prepone, pošto je finalnu trku završio za 48,05 sekundi i postavio novi državni rekord.

Video

Emir Bekrić je poručio da je ključ njegovog uspjeha vjera u sebe i čvrsto koračanje ka ciljevima koje je postavio.

"Ništa nije nemoguće", rekao je Bekrić na konferenciji za medije.

Državni rekorder Srbije na 400 metara prepone odmah je istakao da ništa ne bi postigao bez pomoći tima i prije svih, trenera Mirjane Stojanović.

"Vjerovala je u mene otkako sam počeo da treniram atletiku kod nje. Ustvari, ništa bez nje ne bi ni bilo! Ona je moja druga majka, koja je mi je uvijek bila odličan prijatelj, a ne samo trener".

Bekrić je dodao da mu je podrška Atletskog saveza Srbije, Atletskog saveza Beograda i ministarstva omladine i sporta značila u razvoju karijere.

Potom se podsjetio finalne trke, kada je na posljednjoj preponi naglo ubrzao i kroz cilj prošao kao treći.

"Rekao sam sebi - budi što mirniji, iako sam znao da me čeka velika konkurencija. Nakon prvih 200 metara na ciljnoj ravnini sam osjetio nalet energije i huk publike. Tada sam bukvalno raširio ruke i krenuo u završnicu. U cilju sam znao da sam postigao nešto veliko. To je bio fantastičan dan za mene, srpski sport i Srbiju", poručio je Bekrić.



Mirjana Stojanović istakla je da njenog pulena odlikuju velika borbenost i fokusiranost, što je odlika šampiona. Ona je doček na beogradskom aerodromu ocijenila veličanstvenim.

"Ovo će biti dugo u mom sjećanju. Svi oni koji poštuju naš rad i zalaganje, došli su da podijele ovu radost. Atletika je uspjela u onome što ranije nije mogla, ali ne bismo to uradili bez pomoći drugih".

Stojanović je napomenula da je ove godine Bekrićev cilj bio osvajanje zlata na prvenstvu Evrope za mlade, a da je SP u Moskvi bilo u drugom planu.

"U Emiru ima još mnogo potencijala i od njega očekujem još veće uspjehe".

Na njene riječi nadovezao se predsjednik ASS Veselin Jevrosimović.

"Izuzetno sam ponosan na sve naše atletičare. Opšti utisak je da je Srbija najprijatnije iznenađenje šampionata. Vjerovao sam de će doći do ovakvog uspjeha i da će snaga atletike doći do izražaja".

Prvi čovjek srpske atletike poručio je da će Amela Terzić na 1.500 metara u budućnosti sigurno imati uspjeha kao Emir Bekrić, a potajno se nada da će kopljašica Tatjana Jelača osvojiti medalju u nedjeljnom finalu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Ian Walton)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC