• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović za MONDO: Vraća se Janko

Poslije suspenzije Troickog koju mu je izrekao ITF, dobra stvar za Srbiju je povratak Tipsarevića za meč protiv Kanade, ističe selektor Srbije.

 Obradović za MONDO: Vraća se Janko Izvor: MONDO

Bogdan Obradović već uveliko priprema taktiku za meč polufinala Dejvis kupa protiv Kanade, koji Srbija igra sredinom septembra u Beogradu.

Selektor Srbije na tom meču neće moći da računa suspendovanog Viktora Troickog, ali je dobra vijest to što će prvi put ove godine u timu biti Janko Tipsarević.

Viktor Troicki je krajem jula zaradio suspenziju od godinu i po dana od strane Međunarodne teniske federacije (ITF), jer nije dao krv na obaveznoj doping kontroli na turniru u Monte Karlu. Srpski teniser najavio je žalbu Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

"Posljednji put kada sam se čuo sa Viktorom rekao im je da sa svojim timom advokata priprema žalbu za Sud u Lozani. Siguran sam da će učiniti najbolje što je moguće", izjavio je za MONDO Bogdan Obradović.

On je rekao da će na meču protiv Kanade ponovo moći da računa na Janka Tipsarevića, koji je ove godine propustio duele sa Belgijom u prvom kolu i selekcijom SAD u Bojsiju, u aprilu.

"Loše je to što najvjerovatnije neću moći da računam na Troickog na meču protiv Kanade, ali je dobra stvar što Srbija ima i druga rješenja. U timu će sigurno biti Novak Đoković, vraća se i Janko Tipsarević, koji mi je potvrdio nastup, a tu je i Nenad Zimonjić", otkrio je selektor Srbije.

On je dodao da već zna ko će popuniti mjesto u ekipi, iako do roka kada ističe vrijeme za prijavu igrača, ima još dosta vremena.

"U konkurenciji za meč sa Kanadom je Dušan Lajović, koji je među 150 igrača na svijetu i koji igra veoma dobro na zemljanim podlogama. Svakako mjesto zaslužuje i Ilija Bozoljac. Ika je u dublu protiv SAD odigrao sjajno u tandemu sa Zimonjićem, tako da bi nam taj bod u igri parova protiv Kanade bio veoma značajan", rekao je Obradović, koji bi tim trebalo da prijavi do početka septembra.

Najbolji igrač Kanade Miloš Raonić u odličnoj je formi, a odlične partije posljednjih nedjelja pruža i Vasek Pospišil, drugi reket srpskih rivala u Dejvis kupu.

Raonić je u Sinsinatiju nadigrao Janka Tipsarevića, a zatim je eliminisan u trećem kolu od finaliste Džona Iznera. Prethodno je stigao do finala na Mastersu u Montrealu, gdje je prethodno nadigrao svog zemljaka Pospišila.

Sa druge strane Pospišil je prije odličnog nastupa u Montrealu osvojio čelindžer u Vankuveru.

Selektor Obradović, nije mnogo zabrinut i iznenađen dobrim partijama Kanađana.

"I Raonić i Pospišil igraju dobro posljednjih dana, ali to ne treba da čudi, jer su oni odrasli na tvrdim podlogama i uvijek bilježe najbolje rezultate. Mi smo baš zbog toga odabrali da igramo na zemljanoj podlozi, jer oni najmanje igraju na njoj. Kao domaćini uz to što ćemo imati podršku sa tribina, učinili smo sve da i na terenu imamo određene prednosti. Iskoristili smo priliku da odaberemo šljaku, podlogu koja našim igračima mnogo više odgovara nego Kanađanima".

Srbija, koja je već osvajala "salataru" 2010. godine, i Kanada nikada do sada se nisu sastajale u Dejvis kupu.

Za Kanađane bi osim Raonića, 10. igrača na svijetu, i Pospišila, 40. sa ATP liste, trebalo u Beogradu još da zaigraju Džesi Levin, kao i legendarni dubl igrač Daniel Nestor.

Kanada je na putu do polufinala Svjetske grupe Dejvis kupa iznenadila Španiju u prvom kolu (3:2), a zatim savladala i Italiju sa 3:1.

Duel polufinala Dejvis kupa u Kombank areni između Srbije i Kanade na programu je od 13. do 15 septembra, baš kada je zakazan i drugi polufinalni meč Češka - Argentina, u O2 Areni u Pragu.

Pobjednici polufinalnih mečeva boriće se za "salataru" u finalnom duelu Dejvis kupa koji je na programu od 15. do 17. novembra.

(Mirjana Šegan, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC