• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija francuskih padobranaca u Banjaluci

Francuski timovi bili su najbolji na Evropskom prvenstvu i 19. Svjetskom kupu u padobranstvu, održanom u Zalužanima kod Banjaluke.

 Dominacija francuskih padobranaca u Banjaluci Izvor: MONDO

U konkurenciji “četvorki” na Svjetskom kupu prvo mjesto zauzela je ekipa Belgije, a u konkukrenciji žena ekipa Francuske. Francuzi su osvojili i prvo mjesto u konkurenciji “osmorke”.

Pomoćnik glavnog sudije za grupne skokove Vladan Stojković rekao je Srni da je ekipa SAD bila najbolja u konkurenciji “vertikalnih formacija” za Svjetski kup.

On je naveo i da je na Evropskom kupu u konkurenciji “četvorki” prvo mjesto zauzela ekipa Belgije, a Francuska u konkurenciji žena, kao i u konkurenciji “osmorke”.

Francuska je, kaže Stojkovića, zauzela prvo mjesto i u konkurenciji “vertikalnih formacija” za Evropski kup.

Prema njegovim riječima, Francuzi su bili prvi i na Svjetskom kupu i na Evropskom prvenstvu u skokovima slobodnim stilom i u slobodnom letenju.

Stojković je istakao da su takmičenja prošla u najboljem redu i da je organizacija bila odlična, što su mu potvrdili i učesnici.

Na sportskom aerodromu u Zalužanima od 13. avgusta održavalo se Evropsko padobransko prvenstvo i Svjetski kup, na kojem je učestvovalo 280 najboljih padobranaca iz 20 zemalja svijeta.

Učestvovali su sportisti iz SAD, Velike Britanije, Ukrajine, Belgije, Slovenije, Poljske, Norveške, Litvanije, Italije, Izraela, Danske, Austrije, Francuske, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Njemačke, Holandije, Venecuele, Švedske i Mađarske.

Organizator Evropskog padobranskog prvenstva i Svjetskog kupa bili su Padobranski klub “Banjaluka”, uz pomoć u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstva odbrane i Ministarstva civilnih poslova BiH i grada Banjaluka.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC