• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal osvojio titulu bez šanse za brejk!?

Rafael Nadal pobijedio je u finalu Mastersa u Sinsinatiju Džona Iznera a da tokom cijelog meča nije imao ni šansu za brejk!

 Nadal osvojio titulu bez šanse za brejk!? Izvor: MONDO

Ovo se ne viđa često!

Rafael Nadal stigao je do prve titule u karijeri na Mastersu u Sinsinatiju, iako u finalu protiv Džona Iznera nije imao nijednu priliku za brejk. A, tri puta uspio je da dobije poen na brejk loptu protivnika.

Rezultatom 7:6 (10:8), 7:6 (7:3), poslije dva taj-brejka, Nadal je stigao do rekordne 26. Masters titule u karijeri, u 37. finalu. Prvi put pobijedio je u Sinsinatiju, a to je jedini turnir iz Masters serije koji nije osvojio Novak Đoković.

Na taj način, Španac je zaustavio nevjerovatan pohod Amerikanca Iznera, koji je na putu do finala redom izbacivao Rišara Gaskea, Miloša Raonića, Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra. Od narednog ponedjeljka, Nadal će biti drugi teniser svijeta iza Đokovića.

Podsjetimo, ne tako davno bio je peti.

Ali, od povratka na teren i pauze od sedam mjeseci zbog problema sa koljenima, Nadal je za sada u 2013. godini osvojio devet turnira i zabilježio skor 53-3.

Nadal je osvojio posljednjih pet od šest turnira na kojima je učestvovao.

U prvom setu, pri rezultatu 6:5 za Iznera, Nadal se suočio sa dvije brejk lopte rivala i uspješno ih poništio, pa je set ušao u taj-brejk. Rano su rivali razmijenili po "mini brejk", a onda, pri rezultatu 8:8, Španac je napravio drugi "mini brejk" i svojim servisom dovršio posao - 10:8.

U drugom, Izner je imao jednu brejk loptu pri rezultatu 3:3, ali je nije iskoristio, pa je odigran novi taj-brejk u kojem je Nadal znatno lakše izašao na kraj sa dvometrašem, koji u drugom Masters finalu u karijeri nije uspio da postane prvi Amerikanac koji je pobijedio kod kuće, u Sinsinatiju.

Posljednji kojem je to pošlo za rukom bio je Endi Rodik, 2006. godine.

(N. Janković - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC