• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FORMULA 1: Ništa od Raikonena u Red Bulu

Pregovori iskusnog Finca i Red Bula propali. Prvi pik da naslijedi Marka Vebera sada je njegov sunarodnik Daniel Rikardo iz Toro Rosa.

 FORMULA 1: Ništa od Raikonena u Red Bulu Izvor: MONDO

Najavljeno povlačenje Marka Vebera iz Formule jedan po završetku aktuelne sezone iznenadilo je čelnike Red Bula, koji se maksimalno trude da mu pronađu adekvatnu zamjenu.

Prva meta bio je iskusni Finac Kimi Raikonen, ali je menadžer Lotusovog vozača u ponedjeljak saopštio da su pregovori završeni bez dogovora.

"Kimi neće voziti za Red Bul u 2014. godini. Imali smo nekoliko razgovora, ali dogovor nije postignut", rekao je Stiv Robertson.

On je, međutim, nagovijestio da bi njegov klijent mogao da promijeni tim, a odbacio je nagađanje da će 33-godišnji vozač napustiti "najbrži cirkus na svijetu".

"Prilično smo uvjereni da će Kimi i naredne sezone voziti trke Formule jedan. Postoje razne opcije, nastaviću da pregovaram sa timovima i nadam se da ćemo uskoro riješiti sve dileme", kazao je Robertson.

Kao potencijalni nasljednik Marka Vebera, koji će se poslije 12 godina u Formuli jedan posvetiti osvajanju tradicionalne trke "24 časa Le Mana" sa ekipom Poršea, svjetski mediji u prvi plan sada ističu 24-godišnjeg Australijanca Daniela Rikarda iz Toro Rosa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC