• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (OI): Bronza za Srbiju!

Vaterpolisti Srbije izdigli se iznad svih problema i osvojili bronzanu medalju! Pobeda nad Crnom Gorom 6:4.

 VATERPOLO (OI): Bronza za Srbiju! Izvor: MONDO

Srbija je Olimpijske igre u Pekingu završila sa tri medalje - jednom srebrnom i dve bronzane! Poslednju medalju, bronzanu, doneli su vaterpolisti, koji su se izdigli iznad svih problema i pehova, i pobedili Crnu Goru 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2).

Šta se sve dešavalo vaterpolo repezentaciji Srbije ovog leta, i kako je igrala u Pekingu, bronzana medalja je veliki uspeh. Uspeh je svaki put kad se osvoji medalja na olimpijskim igrama, a pogotovo kada ostanete bez dva izuzetno važna igrača, najpre bez Danila Ikodinovića, a potom i bez Aleksandra Šapića.

Zlato u Svetskoj ligi, srebro na Evropskom prvenstvu i bronzana medalja u Pekingu - to je bilans srpske vaterpolo reprezentacije ovog leta. Malo li je!?

U senci vesti iz Pekinga o tuči Denisa Šefika i Aleksandra Šapića (o kojoj bruji srpska štampa), vaterpolo reprezentacija Srbije se izborila za medalju na olimpijskim igrama.

Nije to bila medalja željenog sjaja - zlatnog, ali joj se radujemo kao da jeste. Radujemo se pre svega zbog Vladimira Vujasinovića i Dejana Savića, kojima je ovo bio oproštaj od nacionalnog tima.

Srbija je odigrala odličan meč protiv Crne Gore, pogotovo tri četvrtine. Odlična odbrana, na golu je blistao Slobodan Soro...Koliko je samo srpskom timu bilo stalo da pobedi govori i radost kapitena Vujasinovića kada je povisio rezultat na 3:1.

Dejan Savić je dao dva gola za Srbiju u trećoj četvrtini (jedan iz peterca) i to su mu bili prvi golovi na ovom turniru. Ali, u odlučujućem meču.

Crnogorci nisu igrali na nivou dosadašnjih partija, a posebno su podbacili sa igračem više - 0/10. Taj statistički podatak govori i o odličnoj odbrani srpskog tima.

Evropski prvak, Crna Gora, ostao je bez Predraga Jokića još u prvoj četvrtini (isključen zbog prigovora), a prvi gol Crnogorci su postigli tek posle deset minuta.

Srbija je kontrolisala igru, vodila sa 6:2 pred poslednju četvrtinu, a u poslednjih osam minuta branila je stečenu prednost. Ni fenomenalna šrauba Nikole Janovića, ni gol njegovog imenjaka Vukčevića nisu bili dovoljni da Crnogorci naprave još jedan podvig ovog leta.

Revanš Srbije Crnoj Gori za poraz u finalu EP u Malagi ovog leta.

STATISTIKA:

SRBIJA: Dejan Savić 2, Aleksandar Ćirić, Andrija Prlainović, Vladimir Vujasinović i Nikola Rađen po jedan. Slobodan Soro imao 11 odbrana.

CRNA GORA: Mlađan Janović 2, Nikola Janović i Nikola Vukčević po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 4/10; Crna Gora 0/10.

PETERCI: Srbija 1/1 (Savić); Crna Gora: 1/1 (M.Janović)

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC