• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo 45. rukometni TV turnir Doboj 2013

U utorak je počeo tradicionalni rukometni turnir u Doboju.

 Počeo 45. rukometni TV turnir Doboj 2013 Izvor: MONDO

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović danas je u Doboju otvorila 45. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2013", koji će trajati do 25. avgusta.

"Višegodinja tradicija dobojskog rukometnog turnira ukazuje na to da ova lokalna zajednica i njeni sportski radnici mnogo rade, ne samo na opštedruštvenom, već i na sportskom razvoju, koji su bitni elementi za domaće i međunarodno predstavljanje, ne samo Doboja već i cijele Republike Srpske", rekla je Tešanovićeva u prigodnom obraćanju na turniru.

Tešanovićeva je naglasila da su Vlada i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpskre uvijek podržavali, ne samo dobojski turnir, već i sve ostale sportske manifestacije i kolektive, posebno one koji imaju zavidne rezltate, kako na republičkim, tako i na evropskim i svjetkim takmičenjima.

Nakon svečanog otvaranja turnira, u 17.30 časova počeo je prvi susret između domaće "Sloge" i ekipe "Dankerk" iz Francuske, a zatim od 19.15 nastupiće reprezentacija Bahreina i "Bešiktaš" iz Turske i od 21.00 "Pivovarna Laško – Celje" iz Slovenije i banjalučki "Borac". Danas su slobodni "Vojvodina" iz Srbije i "Tatran Prešov" iz Slovačke.

Ekipe "Dankerk", "Bešiktaš" i reprezentacija Bahreina učestvuju prvi put, "Vojvodina" i "Tatran Prešov" drugi put, "Pivovarna Laško - Celje" treći put, a banjalučki "Borac" 22. put, dok je dobojska "Sloga", pod raznim imenima, učestvovala na svim dosadašnjim turnirima.

Na turniru učestvuje osam ekipa koje su podijeljene u dvije takmičarske grupe - A i B, koje prva četiri dana igraju po bod sistemu, a petog dana, 25. avgusta, biće igrani finalni susreti.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Sponzori ove sportske manifestacije su Vlada Republike Srpske, Savjet ministara BiH i grad Doboj.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC