• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti: Nismo hteli kući praznih ruku!

Srpski vaterpolisti presrećni osvajanjem bronzane medalje. Poručuju: Ovo je za Daču i Bobana, za Srbiju, nismo hteli kući praznih ruku!

 Vaterpolisti: Nismo hteli kući praznih ruku! Izvor: MONDO

Nekada uzmu zlato, nekada srebro, ponekad su treći, retko su bez trofeja. Ali, srpski vaterpolisti su uvek pri vrhu i uvek nas obraduju. Tako je bilo i u Pekingu.

Posle više nego napornog leta, osvojene Svetske lige, srebra na Evropskom prvenstvu u Malagi, posle svih nedaća (nesreća Danila Ikodinovića, povreda Slobodana Nikića uoči OI), posle nekih "ludnih" dešavanja u Olimpijskom selu posle meča sa Amerkancima, uspeli su da se izdignu i osvoje bronzanu medalju u Pekingu.

Znaju vatrpolisti da nisu blisatli, znaju da su podbacili u polufinalu protiv SAD, znaju da je nacija očekivala više, ali SAMO oni znaju šta su sve prošli kroz ova tri meseca, od sredine maja kada su se prvi put okupili.
Zato je bronzana medalja veliki uspeh. Bez Ikodinovića, Nikića, u borbi za bronzanu medalju i bez Šapića, srpski tim je odigrao vrlo dobro i pobedio odlične Crnogorce.

Jedan od najboljih u srpskom timu u ovom meču, golman Slobodan Soro (imao 11 odbrana), izjavio je posle meča da "nisu hteli da se vraćaju kući praznih ruku".

"Znali smo zašta smo došli - došli smo po medalju i nismo hteli da se vraćamo praznih ruku. Zajedno smo evo već 103 dana samo mi znamo kako je bilo. Žao mi je samo starijih saigrača (Vujasinovića, Savića), koji se nisu oprostili zlatnom medaljom", rekao je Soro i dodao da su mu zasmetali komentari navijača u Srbiji na pojedinim internet forumima koje je čitao u Pekingu.


Selektor Dejan Udovičić rekao je da je svaka medalja na Olimpijskim igrama ogroman uspeh. "Ova medalja iako bronzana ima zlatan sjaj. Nije fraza. Ova generacija je pokazala da ume da se vrati i kad je svi otpišu".

Vanja Udovičić pobedu nad Crnom Gorom posvetio je drugovima iz reprezentacije koji u ovom trenutku nisu sa ekipom. "Medalja na Olimpijskim igrama je veliki uspeh. Posebno mi je drago zbog ovih mladića kojima je ovo prva medalja na prvim olimpijskim igrama. Ovo je pobeda za Daču (Ikodinovića) i Bobana (Nikića), ali i za Acu (Šapića) i Denisa (Šefika). Žao mi je, pre svega zbog prve dvojice, što nisu mogli da prisustvuju, jer su deo nas", istakao je Udovičić.


Duško Pijetlović je bio jedan od najbolji u srpskom timu i sebi je "kupio" stalno mesto u timu. Srbija je dobila sidraša na duže staze. "Medalja je medalja i ovo je ipak uspeh, to nam je bio cilj ovog leta.
Nismo uspeli da dobijemo Amerikance u polufinalu, ali bože moj! Ostaje nam da radimo da se spremamo do sledećih igara", naveo je Pijetlović.

Predsednik vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović bio je ushićen posle osvajanja bronzane medalje, rekavši da je ona za njega zlatna!

"Velika je stvar osvojiti medalju za jednu malu zemlju sa velikim srcem! Ovo je veliki uspeh našeg vaterpola i nacionalnog sporta u celini, jer je nastavak trofejnog niza. Veliki emotivni naboj u timu poslednjih dana rezultirao je željom za medaljom, pre svega zlatnom, ali smo u ovom trenutku neizmerno srećni što smo izborili bronzu. Mi smo jedini kolektivni sport koji je osvojio medalju za Srbiju”, rekao je Sovrović.

On je najavio i stručnu analizu rada i rezultata reprezentacije po povratku iz Pekinga, ali i konferenciju za novinare na kojoj će se "otvoreno govoriti o svemu" što se dešavalo u reprezentaciji, pogotovo poslednjih dana.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC