• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasović doveden da unaprijedi školu

Glavni zadatak novog sportskog direktora VK Radnički Kragujevac biće rad na razvoju škole tog kluba.

 Vasović doveden da unaprijedi školu Izvor: MONDO

Nekadašnji reprezentativac i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju, Jugoslav Vasović, promovisan je ovog utorka u sportskog direktora Radničkog iz Kragujevca.

Njegov zadatak biće da pomogne u organizaciji gluba, a posebno da doprinese unapređenju rada sa mlađim selekcijama.

"U Radničkom smatraju da mogu da pomognem u ostvarivanju ciljeva prvog tima i prevashodno u razvoju vaterpolo škole. Osnovni cilj nam je da stvorimo igrače iz Kragujevca koji će postati prvotimci Radničkog, a zatim i reprezentivci Srbije. Imamo odlične uslove i želimo da postanemo veliki vaterpolo centar. Za to nam je neophodan jak prvi tim, dobar rad i pozitivna energija prema vaterpolo klubu, koja se osjeća u ovom trenutku", izjavio je Vasović, koji je igrajući za Bečej svojevremeno bio prvak Evrope.

Radnički su ovog ljeta napustili Vojislav Čupić i Đorđe Bašić, a stigli su Srđan Vuksanović iz Vojvodine, Ivan Basara iz Partizana i Miloš Korolija iz mađarskog Debrecina.

"Prvi tim je osvajanjem evropskog trofeja (Evrokup) načinio ogroman iskorak, a mi želimo da njihovim stopama krenu i igrači iz mlađih kategorija. Tim povodom doveli smo Dragana Strugara, bivšeg člana velikog broja klubova u državi i povremenog reprezentativca, koji je bio trener mlađih selekcija Srbije, a posljednji angažman imao je u VK Beograd. On će biti odgovoran za rad sa mlađim selekcijama, a uskoro bi trebalo da mu se priključi još jedan trener", otkrio je Vasović.

Trener Radničkog Dejan Jovović, koji je na kormilu zamijenio Dejana Udovičića, bio je zadovoljan angažovanjem Vasovića

"Drago mi je da se priča o Radničkom razvija na način na koji svi želimo, pogotovo mi koji smo bili dio tog projekta od samog početka. Dolazak Jugoslava Vasovića na mjesto sportskog direktora sigurno će nam pomoći, kako u organizacionom smislu, tako i u radu sa mlađim kategorijama, a sve sa ciljem da jednog dana dobijemo Kragujevčane u prvom timu", rekao je Jovović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC