• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Kakve veze ima SPS sa fudbalom?

"Kakve veze ima SPS ili bilo koja druga stranka sa fudbalom? Niti sam nekoga birao, niti utičem na to. To me ne zanima", rekao premijer Srbije.

 Dačić: Kakve veze ima SPS sa fudbalom? Izvor: MONDO

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je državne funkcionere koji istovremeno imaju funkcije u sportskim klubovima da ne prave probleme državi i rekao da se tačno zna gdje i kako se oni rješavaju.

"Zamolio bih sve koji se bave državnim funkcijama da nikakvim zanimacijama sportom ne prave probleme državi. Sad mi samo treba da se bavim problemima u nekom savezu. Zna se kako i gdje se bira i rješava, pa izvolite", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije poslije dodjeljivanja pasoša sportistima iz Republike Srpske.

On je energično odbacio tvrdnju da predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić ima zaštitu Socijalističke partije Srbije.

"Kakve veze ima SPS ili bilo koja druga stranka sa fudbalom? Niti sam nekoga birao, niti utičem na to. To me ne zanima", poručio je Dačić.

Fudbalski klub Crvena zvezda prije desetak dana zatražio je ostavku Karadžića zbog lošeg rada FSS i sudijske organizacije, a povod za takvu reakciju bilo je dijeljenje pravde na meču Partizan - Novi Pazar (4:3) u prvom kolu Superlige.

Nakon toga, u drugom kolu Superlige, prošlog vikenda, nekoliko utakmica počelo je sa pet minuta zakašnjenja u znak protesta protiv Karadžića.

Paralelno sa tim odvijao sa "rat" saopštenjima na relaciji Crvena zvezda - FSS, a u jednom trenutku bio je uključen i Partizan

Inače, Dačić je u četvrtak podijelio pasoše Srbije talentovanim sportistima iz Republike Srpske, koji će na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i mogućnosti dvojnog državljanstva steći pravo da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju.

Pasoše je dobilo osam sportista: Denis Marjanović (kik boks), Darko Savić (kajak), Biljana Cvijanović (atletika), Darija Kitić (streljaštvo), Miljana Antonić (stoni tenis), Maja Stojković (tekvondo), Aleksandra Samardžić (džudo), Sandro Poletan (boks).

Zbog obaveza na takmičenjima ceremoniji nisu prisustvovali skijašica Žana Novaković i rukometaš Velibor Manjić, a njima će pasoši biti uručeni naknadno.

"Ovo je još jedna potvrda specijalnih veza i odnosa Srbije i Republike Srpske i u skladu je sa sprovođenjem sporazuma o dvojnom državljanstvu. Za koju će reprezentaciju nastupati, stvar je njihovog ličnog opredjeljenja, ali to nije suština. Želja nam je da Srbija i Republika Srpska imaju što bližu saradnju i to će se nastaviti i poslije rekonstrukcije vlade, kada ćemo održati novu zajedničku sjednicu, ovaj put u Srbiji", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije.

On je dodao da je uručivanje pasoša samo dio projekta koji se odnosi na saradnju u oblasti sporta i omladine.

"Spremni smo da uspostavimo i saradnju sportskih asocijacija, ovde su predstavnici OKS i ŠS, saradnju klubova i na taj način da razvijamo što bliže veze. Čestitam sportistima koji su dobili pasoše, ali im se zahvaljujem jer su izrazili želju da budu naši državljani i siguran sam da ih u budućnosti čeka mnogo sportskih uspjeha", istakao je Dačić.

Uoči uručivanja pasoša Dačić se sastao sa premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović koja se zahvalila vladi Srbije.

"U savremenom svijetu u kojem živimo zaboravili smo na neke važne stvari, mladi ljudi su naše zajedničko blago i ovo je naš doprinos tome. Danas smo razgovarali i o drugim projektima, veze RS i Srbije za nas su na vrhu liste prioriteta. Uvjerila sam se da je tako i u Srbiji, bespotrebno je objašnjavati zašto je tako, jer imamo sporazum o specijalnim vezama, a i Srbija je potpisnik Dejtonskog sporazuma", rekla je Cvijanovićeva.

U ime sportista na dobijenim pasošima zahvalila se džudistkinja Aleksandra Samardžić.

"Hvala što smo postali državljani Srbije i ako jednog dana budemo nastupali za Srbiju to ćemo raditi punim srcem", poručila je Samardžićeva.

Svečanosti su prisustvovali ministarka omladine, porodice i sporta RS Nada Tešanović, državni sekretar MUP-a Srbije Vanja Vukić, državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin, potpredsjednik OKS Žarko Paspalj, generalni sekretar SS Dane Korica, kao i savjetnik premijera RS Miroslav Milanović.

(MONDO/Tanjug, foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC