• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TV TURNIR ŠAMPIONA: Treći poraz Borca m:tel

Banjalučki Borac m:tel upisao je treći poraz na TV turniru šampiona u rukometu "Doboj 2013". Pobjede Celja i Tatran Prešova.

 TV TURNIR ŠAMPIONA: Treći poraz Borca m:tel Izvor: MONDO

Poslije ubjedljivih poraza od slovenačkog Celja i turskog Bešiktaša, Banjalučani su položili oružje i pred reprezentacijom Bahreina. U okviru Grupe A Borac je pretrpio treći poraz u Doboju rezultatom 22:29 i ubjedljivo su posljednji na tabeli grupe bez osvojenog boda.

Sa druge strane, slovački Tatran Prešov uknjižio je drugu pobjedu na turniru.

Poslije rutinskog trijumfa nad domaćinom Slogom, Slovaci su u četvrtak bez previše napora nadigrali novosadsku Vojvodinu rezultatom 32:28 (18:12) trećeg dana 45. po redu TV turnira u Doboju.

Poslije početnog ispitivanja snaga sa Novosađanima, rukometaši Tatrana su u 15. minutu stekli pet golova prednosti (10:15) koje nisu ispuštali do isteka 30. minuta, da bi u posljednjim sekundama prije odlaska na odmor postavili konačnih 18:12.

U nastavku je viđena ista slika na terenu dvorane u Doboju.

Srpski šampion kojeg s klupe vodi proslavljeni rukometaš bivše Jugoslavije Momir Rnić, u drugom dijelu je pokušavao da se rezultatski približi, u nekoliko navrata smanjivao je na "minus tri", ali su Slovaci rutinski odbijali sve pokušaje i relativno mirno priveli utakmicu kraju.

Najbolji kod Tatrana bio je golman Svetislav Verkić sa 13 odbrana, a najefikasniji Letonac Danis Krištofans sa osam pogodaka. U novosadskom taboru bolji od ostalih bio je Dušan Šipka sa pet golova.

Slovenačka ekipa Celja u posljednjoj utakmici trećeg dana turnira u Doboju savladala je Bešiktaš iz Istanbula rezultatom 34:26 (15:14) i sutra će sa reprezentacijom Bahreina odlučivati o pobjedniku Grupe A.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Sponzori ove sportske manifestacije su Vlada Republike Srpske, Savjet ministara BiH i grad Doboj.

Grupa A

Bahrein 6
Celje 6
Bešiktaš 3
Borac m:tel 0

Grupa B

Tatran Prešov 6
Dankerk 4
Vojvodina 1
Sloga 0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC