• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Oproštaj asova, Vujase hvala!

Vujasinović, Benedek, Biroš, Kalkatera...samo su neka od imena svetskog vaterpola koja nećemo gledati u Londonu.

 VATERPOLO: Oproštaj asova, Vujase hvala! Izvor: MONDO

Olimpijske igre u Pekingu bile su, najverovatnije, poslednje za mnoge asove svetskog vaterpola, uključujući kapitena srpskog tima Vladimira Vujasinovića, Dejana Savića, verovatno i Denisa Šefika, Aleksandra Ćirića.

Ali, ne samo njih. Čitava plejada velikih imena ove igre, poput Mađara Tibora Benedeka, Petera Biroša, Tamaša Kašaša, Gergelji Kiša (igraće naredne sezone u kotorskom Primorcu), Zoltana Sečija, Tamaša Molnara, zatim Italijana Alesandra Kalkatere...verovatno je poslednji put igrala na najvećoj smotri sportista na planeti.


Veliki Vladimir Vujasinović, koji je pre deset dana napunio 35 godina, silno je želeo da se od reprezentacije oprosti medaljom. Hteo je zlatnu, ali je na kraju osvojio novu bronzu. Svakako, uspeh, posle svega što je srpski tim prošao ovog leta.

“Nekima od nas ovo je, najverovatnije, poslednja utakmica za reprezentaciju. U dogovoru sa mlađim igračima, koji će još dugo igrati za državni tim, dogovorili smo se da se oprostimo na pravi način, da sve što možemo ostavimo iza sebe i na svu sreću smo uspeli u tome”, rekao je Vujasinović srpskim izveštačima posle pobede nad Crnom Gorom (6:4) i osvojenog bronzanog odličja.

Povratnik u redove Partizana istakao je da su mu ovo bile najteže olimpijske igre u karijeru, s obzirom na konkurenciju, ali i igre srpskog tima, ukupno gledano.

"Imali smo veliku šansu da stignemo do finala, ali je nismo iskoristili. Posle poraza od SAD bilo nam je jako teško da se saberemo i da razmišljamo o utakmici, ali je svako od nas pojedinačno dao sve od sebe, pa smo na kraju postigli veliki uspeh”, rekao je Vujasinović.

Srpski vaterpolo reprezentativci bili su na okupu više od 100 dana ovog leta, tačnije od sredine maja. Uspeli su da odbrane titulu u Svetskoj ligi, osvojili su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi, bronzanu u Pekingu.

"Neki od igrača su na pripremama proveli i po tri ipo meseca. U Pekingu nismo mogli da uhvatimo pravi ritam, a to je jako bitno na ovako velikim takmičenjima. Nije nas opterećivalo to što su drugi očekivali medalju od nas i to nije bio razlog slabijih partija na Igrama. Jednostavno puno toga nam nije polazilo za rukom, videlo se od početka da ne možemo da probijemo, da jako loše igramo, ali smo ipak pokazali snagu i osvojili medalju”
, zaključio je Vujasinović.

Uz Vujasinovića, koji se silno radovao kada je postigao gol za vođstvo od 3:1 protiv Crne Gore, jedan od najboljih u srpskom timu bio je takođe veteran Dejan Savić, koji je postigao dva gola, ujedno i svoja prva dva na turniru u Pekingu.

Vujasinović, Savić, Aleksandar Šapić, Denis Šefik i Aleksandar Ćirić učstvovali su u osvajanju tri medalje na poslednje tri olimpijade i to sa reprezentacijama zemalja koje su se drugačije zvale. Pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Atini reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila je srebro, dok se SR Jugoslavija 2000. u Sidneju okitila bronzom.

"Malo je čudno, ne znam pod kojim ćemo imenom nastupati 2012. godine u Londonu", rekao je u šali 33-godišnji Dejan Savić, a onda je dodao: "Žao mi je što su se Srbija i Crna Gora razdvojile. Ipak, tri medalje su za mene neverovatan uspeh, samo želim da i u Londonu osvojim još jednu. Samo o tome mislim".


Mađari su u velikom stilu završili naporno leto. Selektor mađarskog tima Deneš Kemenj postao je najuspešniji trener jedne vaterpolo ekipe na OI sa tri uzastopno osvojena zlata.

Ovo je i treća zlatna medalja za Benedeka, Biroša, Kašaša, Kiša, Sečija, Molnara...Mađarima takođe predstoji smena generacija i za očekivati je da "laku konjicu" u Londonu predvode neki drugi talentovani vaterplisti, a pokazali su da ih uvek imaju.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC