• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković za govornicom UN

Najbolji teniser svijeta obratio se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, povodom rezolucije o proglašenju Međunarodnog dana sporta.

 Novak Đoković za govornicom UN Izvor: MONDO

Novak Đoković zahvalio je svjetskoj organizaciji na toj odluci, ukazujući da je sport glavni faktor u odvajanju djece od ulice, droge i kriminala.

Srpski teniser rekao je da je rođen u "maloj, ali ponosnoj zemlji", koja je prošla kroz teško vrijeme, pri čemu je sport bio "tačka koja je značila ohrabrenje i jačanje samopouzdanja kod mladih ljudi".

"Međunarodni dan sporta će promovisati širenje fer-pleja, timskog rada i poštovanja protivnika. Svako uspješno društvo je bazirano na tim osnovama", ukazao je Đoković.

"Sport je često ohrabrenje za djecu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja, kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu".

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog čestitao je zemljama članicama Generalne skupštine UN na usvajanju rezolucije, posebno zahvalivši generalnom sekretaru Ban Ki Munu i predsjedniku Vuku Jeremiću.

Jeremić smatra da se u ovom slučaju radi o "istorijskoj rezoluciji", jer sport ima "jedinstvenu moć da mobiliše, privuče i inspiriše ljude širom svijeta".

"Sport nas inspiriše da prevazilazimo vlastite granice", ocijenio je Jeremić i dodao da se sportski programi koriste za slanje poruke o prevenciji od HIV-a i AIDS-a, smanjenje broja gojaznih, promociju zdrave navike kod djece i odraslih, kao i obezbjeđivanje rodne ravnopravnosti.

Đoković se u Njujorku nalazi radi učešća na posljednjem grend slem turniru sezone - US openu. On će se u prvom kolu, u ponedeljak ili utorak, sastati sa Litvancem Berankisom.(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC