• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Fetel, pa velika praznina...

Aktuelni prvak svijeta trijumfovao na trci za VN Belgije ispred Alonsa i Hamiltona, stekao "plus 46" u generalnom plasmanu.

  F1: Fetel, pa velika praznina... Izvor: MONDO

Jeste pomalo dosadno, ali Sebastijan Fetel gazi ka četvrtoj uzastopnoj tituli.

Nijemac za volanom Red Bula dominirao je u nedjelju na stazi Spa Frankošan, gdje je prošao kroz cilj 16,869 sekundi prije Fernanda Alonsa (Ferari), dok je trećeplasirani Luis Hamilton (Mercedes) zaostao nepunih 28 sekundi.

Četvrti je bio Niko Rozberg (Mercedes), peti Mark Veber (Red Bul), šesti Dženson Baton (Meklaren), a bodove su osvojili još Felipe Masa (Ferari), Roman Grožan (Lotus), Adrijan Zutil (Fors Indija) i Danijel Rikjardo (Toro Roso).

Hamilton je počeo trku sa "pol pozicije", ali ga je Fetel pretekao praktično na prvom pravcu i to vođstvo je bez problema zadržao do kraja.

Upečatljiv moment sa belgijskog gran prija dogodio se u 27. krugu, kada je "lotus" Kimija Raikonena stao zbog kvara na kočnicama.

Iskusni Finac tako je prekinuo nevjerovatnu seriju od 27 trka na kojima je uzeo bar jedan bod! Ovo mu je prvo odustajanje otkako se 2012. vratio u Formulu 1, nakon dvije sezone odsustva.

Fetel je u generalnom plasmanu odmakao najbližem pratiocu 46 bodova i s obzirom na to koliko je konstantan bio u dosadašnjem toku šampionata (samo jedno odustajanje, nijednom ispod četvrtog mjesta), u preostalih osam trka bi morao da mu se dogodi čitav niz pehova da bi ga neko svrgnuo sa trona.

Naredna trka vozi se 8. septembra u Monci.

GENERALNI PLASMAN: Fetel 197, Alonso 151, Hamilton 139, Raikonen 134, Veber 115, Rozberg 96, Masa 67, Grožan 53, Baton 47...

PLASMAN KONSTRUKTORA: Red Bul 277, Mercedes 208, Ferari 194, Lotus 183, Fors Indija 59, Meklaren 57, Toro Roso 24, Zauber 7, Vilijams 1, Marusija 0, Katerham 0.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Clive Mason)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC