• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alisa pobijedila rak i vraća se tenisu

Poslije dvije godine tokom kojih se borila sa teškom bolešću, Alisa Klejbanova sprema se za povratak na najveću scenu - US Open.

 Alisa pobijedila rak i vraća se tenisu Izvor: MONDO

Za Alisu Klejbanovu "važno je učestvovati" vrijedi više nego za mnoge druge sportiste, mnoge druge teniserke.

Izjava "srećna sam što sam ovdje" postala je teniski kliše, dok igračice putuju sa jednog na drugi kraj svijeta, ali mlada Ruskinja će vjerovatno to iskreno misliti kada sljedeći put bude izgovorila ovu poštapalicu.

Poslije dvije i po godine borbe sa rakom, Klejbanova se sprema za veliki povratak tenisu, na US Openu.

Ona će u prvom kolu "Flešing Medouza" igrati protiv Monike Puig, na Terenu 7, i biće to Klejbanovoj prvi meč od januara 2011. godine kada je saopštila da pati od rijetke vrsti raka krvi i da mora da se liječi.

"Divno je ponovo biti na terenu, naročito u mom slučaju, ali ja se nisam vratila samo da bih igrala tenis, već i da bih pobjeđivala", rekla je nasmijana Alisa u Njujorku.

Klejbanova (24), postala je profesionalac sa samo 14 godina i brzo stigla do 20. mjesta WTA liste, uz dvije titule i zaradom od dva miliona evra. Najveći uspjesi na "mejdžorima" su joj osmina finala, ali i polufinale US Opena 2009. u igri parova.

Onda su došle nevolje. Ona je 15. jula 2011. godine, na svoj 22. rođendan, putem zvaničnog portala WTA organizacije, obavijestila javnost da joj je nekoliko mjeseci ranije dijagnostikovan rak krvi i da će od decembra te godine biti podvrgnuta hemoterapiji.

"Davno je liječenje završeno. Ali, potrebno je vrijeme da se tijelo vrati u normalu. Od kad sam ozdravila, ne živim normalan život, već sebe tjeram do gornjih granica izdržljivosti. Radim zaista naporno, čak i iz ugla nekoga ko nije prošao kroz probleme kakve sam ja imala. I za potpuno zdravu osobu, teško je biti na ovom nivou i igrati protiv najboljih. Za mene je još teže. Ali, spremna sam i znam da neće biti lako".

Klejbanova je trenutno 363. na WTA listi i ove sezone sakupila je 15 pobjeda na četiri turnira, ali uglavnom nižeg ranga. Zaštita renkinga koji je uvela WTA organizacija i koja upravo služi za ovakva neželjena povlačenja iz tenisa, omogućila joj je da se pojavi u glavnom žrijebu US Opena. Za protivnicu je dobila 44. igračicu svijeta, Portorikanku Puig (19).

"Do daljeg, cilj će mi biti da se vratim među 100 najboljih i da se to dogodi što je prije moguće", rekla je Klejbanova sa osmijehom.

"Onda ćemo vidjeti..."

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Al Bello)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC