• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovićev uzor - patrijarh Pavle

Najbolji teniser svijet otkrio da iz misli i života upokojenog patrijarha srpskog Pavla crpi snagu da bude čovječan i otvoren prema svakom čovjeku.

 Đokovićev uzor - patrijarh Pavle Izvor: MONDO

U razgovoru za ugledni američki list "Njujorker", svjetski "Broj jedan" Novak Đoković otkrio je čitaocima ko mu je najveći uzor.

"Upokojeni patrijarh Pavle ostavio nam je nauk da bi čovjek trebalo da bude skroman i da ostane otvorenog uma prema svim ljudima na svijetu. Nije važno ko je u pitanju ili kakve je uspehe u životu ostvario. Čovjeka bi trebalo da merite prema njegovom ponašanju", rekao je najbolji tenjiser na svijetu.

On je konstatovao da je patrijarh Pavle jedan od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala i američkim čitaocima otkrio neke od poznatih detalja iz patrijarhovog skromnog života.

"Jedan mu je dječak tako rekao da ima sve petice i da je uspješan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: "To je lijepo, čestitam ti. Ali, nisu ocjene to što te čini čovejkom, već tvoje ponašanje", naveo je Đoković

On je dodao da nastoji da se rukovodi savjetima patrijarha i da ih primjeni u životu .

Kao posebno dragocjeno iskustvo, Đoković je naveo svoj boravak u srpskom manastiru Hilandar na Svetoj Gori i pri tome američke čitaoce upoznao o istoriji te velike svetinje.

"Sa ocem i stricem sam 2009. godine izvjesno vrijeme bio na Hilandaru. Cijeli dan smo provodili u molitvama, šetali smo, pomagali bratiji manastira u njihovim poslovima. Jeli smo dva puta dnevno, u šest ujutro i u šest po podne. To iskustvo mi je pomoglo da se vratim svojim korjenima i samome sebi", zaključio je Đoković.

Najbolji teniser trenutno boravi u Americi, gdje će učestvovati na US Openu.(MONDO/Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC