• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena brzo stigla do junakinje Klejbanove

Za 68 minuta, bez izgubljenog servisa, Jelena Janković pobijedila je Medison Kiz i zakazala duel drugog kola US Opena sa Alisom Klejbanovom.

 Jelena brzo stigla do junakinje Klejbanove Izvor: MONDO

Bez izgubljenog seta, poslije 68 minuta na terenu, nekada prva teniserka svijeta Jelena Janković pobijedila je američku tinejdžerku Medison Kiz rezultatom 6:3, 6:4.

Jelena je trenutno 12, a Kiz 39. teniserka na svijetu.

Djeluje rutinski, ali i nije baš tako stigla Jelena do drugog kola US Opena u kojem će se sastati sa novom junakinjom ženskog tenisa, Ruskinjom Alisom Klejbanovom. Ona se trijumfalno vratila na veliku scenu poslije dvije godine borbe sa teškom bolešću, odnosno rakom krvi.

Janković i Kiz nikada ranije nisu se sastajale, a 28-godišnja Srpkinja dobila ga je bez da je izgubila svoj servis. Za plasman u drugo kolo turnira gdje je svojevremeno igrala u finalu, Jeleni je bio dovoljan po jedan brejk u svakom setu i oba je napravila na startu.

U prvom je brejknula rivalku u drugom gemu, a u drugom setu brejk je napravila odmah na startu i onda rutinski držala prednost.

U narednoj rundi čekaće je motivisana Klejbanova, koja je u međuvremenu pala na 363. mjesto WTA liste i koja se u glavnom žrijebu US Opena našla zahvaljujući "zaštiti renkinga" kojim WTA štiti igračice zbog neželjenog prekida karijere.

Biće to šesti okršaj Srpkinje i četiri godine mlađe Ruskinje, koja vodi 3:2. Jelena i Alisa nsiu igrale od 2010. godine i turnira u San Dijegu, kada je Klejbanova pobijedila 7:5, 6:2.

Klejbanova je u prvom kolu pobijedila 44. igračicu svijeta, Portorikanku Moniku Puig u tri seta 6:4, 3:6, 7:5.

Prošle sezone, Beograđanka je stigla do trećeg kola US Opena kada je ispala od Anješke Radvanske (3:6, 5:7), u tom trenutku druge teniserke svijeta. Jelena je 2006. godine igrala polufinale "Flešing Meduza" kada ju je zaustavila Žastin Enan (6:4, 4:6, 0:6), a najbolji rezultat ostvarila je 2008. godine, kada je igrala veliko finale i bila poražena od Serene Vilijams (4:6, 5:7).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC