• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Četiri od pet, nije loše!

Poslije Jelene Janković pobjede u Njujorku ostvarili Ana Ivanović, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, ali ne i Bojana Jovanovski.

 US OPEN: Četiri od pet, nije loše! Izvor: MONDO

Od pet predstavnika na US Openu koje je Srbija imala ovog četvrtka, četvoro je ostvarilo pobjede, a poražena je jedino Bojana Jovanovski.

Prva se na terenu našla Jelena Jankovića, koja dan ranije zbog kiše nije imala sreće da odigra meč 2. kola posljednjeg grend slema u sezoni. Cijeli program trećeg dana bio je pomjeren, ali to nije poremetilo srpsku teniserku u nameri da se domogne naredne runde..

Džej Džej odigrala je sigurno protiv Alise Klejbanove iz Rusije i prilično lagano uspjela je da se plasira u 3. kolo Flešing Medouza - 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je trajao sat vremena i 13 minuta.

Srpkinja, koja je u Njujorku postavljena za devetog nosioca, uspjela je da u prvom setu oduzme servis Klejbanovoj pri rezultatu 4:3, što joj je bilo dovoljno da povede 1:0.

U drugom setu Jankovićevu je čekao lakši dio posla.

Jelena je povela 4:0 i već tada je bilo jasno da će vjerovatno izjednačiti međusobni skor u duelima sa Ruskinjom na 3:3. Tako je i bilo. Lagano je privela meč kraju, oduzela gas, ali nije dozvolila da joj Klejbanova ugrozi ubjedljivo vođstvo.

Najbolja srpska teniserka u 3. kolu igraće protiv Japanke Kurumi Nare, koja je bila bolja od Rumunke Sorane Kirstee - 7:5, 6:1.

Jankovićevoj će se u narednoj rundi pridružiti i Ana Ivanović, pošto je sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1) savladala Aleksandru Dulgeru iz Rumunije.

Ivanovićeva je do lagane pobjede došla za sat vremena i 12 minuta igre.

Ona će u trećem kolu igrati protiv Amerikanke Kristine Mekhejl, koja je u drugom kolu eliminisala Elinu Svitolinu iz Ukrajine.

Što se tiče muškaraca, u pojedinačnoj konkurenciji nastupio je Janko Tipsarević, a u dublu Nenad Zimonjić.

Obojica su imala uspješan dan!

Tipsa je bio bolji od Izraelca Dudija Sele sa 3:0 u setovima - 6:4, 6:4, 6:1.

Trenutno 21. teniser svijeta bez većih problema probio se među najbolja 32 na posljednjem grend slem turniru sezone. Bio je veoma raspoložen i igrao je sigurno, podsjetivši na doskorašnju formu, kada je bio među Top 10.

Tipsarević je od početka krenuo silovito i nametnuo tempo, Izraelac, trenutno 77. na ATP listi, samo povremeno je zaprijetio, ali bez šansi da napravi iznenađenje.

Srpski teniser nije popuštao i uspješno je okončao borbu nakon dva sata i 15 minuta igre za četvrtu pobjedu protiv Sele u isto toliko međusobnih okršaja.

U borbi za osminu finala Tipsarević čeka pobjednika duela između Argentinca Maksima Gonzalesa i Amerikanca Džeka Soka.

Nenad Zimonjić je u paru sa Francuzom Žilijenom Benetoom prošao u drugo kolo dublova.
Njih dvojica su bili bolji od Poljaka Tomaša Bednareka i Slovaka Lukaša Lackog sa 2:1 u setovima (6:1, 7:6).

Naredni rivali biće im pobjednici duela u kojem će se sastati Pol Osterban i Roni Šnajder sa Brajanom Bejkerom i Radživ Rem.

Jedina koja je razočarana napustila teren od srpskih tenisera ovog četvrtka jeste Bojana Jovanovski. Ona nije uspjela da iznenadi favorizovanu Petru Kvitovu. Čehinja je sigurnom igrom došla do 2:0 u setovima (6:2, 6:4) za 58 minuta igre.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC