• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Nole opušten, pa ozbiljan

Srpski teniser plasirao se u 3. kolo gren slema u Njujorku. Đoković je pobijedio 32-godišnjeg Bekara 3:0, ali bio blizu gubitka prvog seta.

 US OPEN: Nole opušten, pa ozbiljan Izvor: MONDO

Novak Đoković zagrijavao se u prvom setu 2. kola US Opena, a kada je vidio da je đavo odnio šalu, dodao gas i "zbrisao" protivnika iz Njemačke.

Prvi teniser svijeta trijumfovao je protiv Bendžamina Bekera, po rejtingu na ATP 87. na svetu, 3:0 (7:6, 6:2, 6:2), poslije sat vremena i 54 minuta igre.

Beker je baš namučio Novaka u prvom setu.

Bio je Nijemac na korak od 1:0 u setovima, ali se najbolji teniser svijeta u poslednjem trenutku trgao i preoteo mu vođstvo.

Poslije izjednačenog početka meča, Đoković je kod rezultata 3:2 imao tri brejk lopte, ali nijednu nije realizovao. Nastavili su teniseri sa sigurnim servisima, sve do devetog gema. On je pripao Bekeru.

Njemu je bila potrebna samo jedna loptica da povede i da pred kraj seta stavi Srbina na muke. Ali, Đoković je uspio da uzvrati u narednom gemu u kojem mu ništa drugo nije preostalo da bi i dalje ostao u igri u prvom delu meča. Taj deseti gem bio je dramatičan. Novak je ispsutio i četvrtu brejk loptu, a onda je Beker dva puta servirao za set, ali ni on nije uspio. Uslijedila je nova prilika za srpskog igrača i konačno brejk.

U naredna dva gema teniseri su jedan drugome na servis prepustili samo po poen, pa je tajbrejk odlučivao o tome ko će poslije prvog seta imati prednost. U dodatnom gemu sve je bilo savršeno jasno. Beker je uspio samo da smanji na 1:2, a onda je Đoković vezao četiri poena i stigao do pet meč lopti.

Drugu je iskoristio!

U drugom setu sve je bilo mnogo lakše i prijatnije za gledanje Novakovim navijačima. Beker je počeo set i već u prvom gemu ostao bez servisa. Đoković je iskoristio treću brejk loptu. Do kraja tog dijela igre još jednom je uspio da nadigra veterana iz Njemačke na njegov servis i da stekne prednost od 2:0.

Beker je očigledno izgubio puno snage u prvom setu, našto slabijom igrom pokušao da je povrati u drugom, ali nije uspio. Đoković je i treći set riješio u svoju korist rezultatom 6:2 i plasirao se u treće kolo.

Naredni rival prvom igraču svijeta biće bolji iz finsko-portugalskog duela u kojem se sastaju Jako Nieminen i Žoao Sousa. Nole je protiv Finca igrao pet puta i jednom je poražen. Trenutno 41. igrač na ATP listi bio je bolji na početku sezone 2009. u Sidneju (6:4, 7:6). Posljednji njihov duel ove sezone u Monte Karlu Đoković je rešio bez većih problema - 6:4, 6:3.

Sa dvije godine mlađim Portugalcem još nije odmjerio snage. Sousa je 91. igrač na posljednjoj ATP listi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC