• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Jelena u osmini finala!

Mnogo truda uložila je Jelena Janković da se plasira u 4. kolo na posljednjem gren slemu u sezoni. Japanka Nara pobijeđena je 2:0 (6:4, 7:6).

 US OPEN: Jelena u osmini finala! Izvor: MONDO

Poslije skoro dva sata igre u 3. kolu US Opena, Jelana Janković uspjela je da pobijedi Kurumi Naru i da se plasira u osminu finala, gdje je čeka Na Li, peta "kosturašica" na ovogodišnjem gren slemu u Njujorku.

Srpkinja je savladala Japanku 2:0 (6:4, 7:6), a meč je trajao sat i 54 minuta. Toliko vremena bilo je potrebno i Novaku Đokoviću da u tri seta pobijedi Bendžamina Bekera.

Najbolja srpska teniserka uspjela je da osvoji prvi set poslije dva brejka i jednog prepuštenog servisa rivalki iz Japana. Nara je prva iskoristila priliku i napravila brejk za vođstvo 2:1. Ali, nije uspjela da materijalizuje dobru igru u trećem gemu, pošto se Jankovićeva već u narednom revanširala bez izgubljenog poena.

Vodila se žestoka borba, a Srpkinja je bila na novim mukama kod rezultata 3:3. Dugo je trajao taj gem, Jelena je servirala i dva puta je uspjela da spriječi Naru da ne napravi novi brejk. Odbranila se!

Drama je viđena i u posljednjem gemu prvog seta. Prvo je Jankovićeva stigla do prilike da završi ovaj dio meča, pa Japanka da produži nadu, ali je srpska teniserka uspjela prva da osvoji ključni poen i da povede 1:0.

U drugom setu viđena je revija brejkova na obje strane. Bio je to dio igre u stilu Jelene Janković. Nalazila se u izgubljenoj situaciji, gubila je 2:5, ali je Beograđanka uspjela da se vrati i izjednači na 5:5. Servirala je za prvo vođstvo u drugom setu, ali je Nara opet uspjela da oduzme servis. Isto je učinila je Jelena.

U tajbrejku koncentracija je ipak bila više na strani srpske teniserke i odlučujući gem završen je rezultatom 7:5 u korist 12. igračice na WTA listi. O ovom setu viđeno je osam brejkova.

Protivnica Jankovićeve u četvrtom kolu biće Na Li. Sa Kineskinjom je čak osam puta odmjerila snage i skor je 4:4. Ali, posljednja tri duela protiv 31-godišnje Li pripala su Jeleni. Prije četiri godine dva puta je pobijedila Srpkinja, u Parizu i Tokiju, a ove godine slavila je u Rimu, vrlo tesno - 7:5 i 7:6. Kineskinja je šesta na WTA listi i peti nosilac u Njujorku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC