• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Motor neuhvatljiv za Borac m:tel

Rukometaši Borca m:tel prošli su kao bosi po trnju protiv ukrajinskog Motor Zaporožja u polufinalu kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Novom Sadu.

 LŠ (kval): Motor neuhvatljiv za Borac m:tel Izvor: MONDO

Ukrajinci su u subotu popodne do nogu potukli crveno-plavi banjalučki tim u novosadskoj dvorani "Slana bara" rezultatom 40:18 (20:5).

Već poslije prvih 30 minuta bilo je jasno da ni najveći optimisti među navijačima Banjalučana ne mogu da se nadaju plasmanu u finale turnira, da bi u nastavku iskusniji ukrajinski rukometaši dodatno povećali vođstvo do maksimalnih +22.

U prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 20:5, briljirao je prvi golman Motora, 38-godišnji Ričard Štohl, inače bivši član Dunafera, Vesprema, Celja, Monpeljea i Čehovskih medveda, koji je za to vrijeme zabilježio 13 uspješnih intervencija. Zanimljivo, od prvih pet golova Borca, četiri je postigao Nemanja Bezbradica.

Izabranici trenera Bojana Crnomarkovića nisu ni očekivali da mogu ozbiljnije da se suprotstave ekipi koja je redovan učesnik evropskih takmičenja. U sezonama 2009/10. i 2010/11. Motor Zaporožje bio je učesnik Čelendž kupa, a 2011/12. stigao je do četvrtfinala kupa, gdje je poraženod njemačkog Flensburga. Prošle godine Ukrajinci su nastupili u grupnoj fazi EHF kupa...

Drugih trideset minuta za ukrajinski sastav predstavljalo je rutinsko odrađivanje posla. Trener Motora Sergej Bebeško je priliku pružio i drugom čuvaru mreže, Jevgenu Sapunu, koji je zaustavio pet pokušaja Borčevih igrača.

U drugom polufinalu, koje počinje u 19:30 časova, sastaju se prvak Srbije Vojvodina i austrijski šampion Alpla Harda.

Borac m:tel će u nedjelju igrati za trećeg mjesto od 17 časova, a finale je na programu u 19.30 sati.

Plasman u Ligu šampiona izboriće samo pobjednik turnira, dok drugoplasirana i trećeplasirana ekipa takmičenje nastavljaju u Kupu EHF.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC