• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Ana kroz "pakao" do Azarenke

Ivanovićeva bila na ivici poraza od Amerikanke Mekhejl, ali se izvukla u drugom setu i slavila poslije dva i po seta igre - 4:6, 7:5, 6:4.

 US OPEN: Ana kroz "pakao" do Azarenke Izvor: MONDO

Ana Ivanović pridružila se Jeleni Janković u četvrtom kolu US opena! Srbija ima dvije teniserke među 16 najboljih na posljednjem grend slem turniru sezone.

Rezultat u skladu sa njihovim položajem na WTA listi (Jelena 12, Ana 15), ali vrijedan poštovanja, s obzirom na to da svaka slabije rangirana teniserka upravo na ovakvim turnirima traži šansu da se proslavi.

Pokušala je to da uradi i Amerikanka Kristina Mekhejl, tek 114. igračica svijeta, ali su klasa i iskustvo Ane Ivanović ipak odnijeli prevagu.

Zato će se u četvrtoj rundi - što joj je bio i krajnji domet na pet od prethodnih osam grend slemova - sastati sa drugim favoritom, Viktorijom Azarenkom, koja je takođe morala da pravi preokret protiv Alize Korne - 6:7, 6:3, 6:2.

Ana je u prva dva seta izgubila ukupno pet gemova na svoj servis i napravila previše neiznuđenih grešaka (21+18), pa nije čudo što se protivnica poslije sat i 20 minuta igre našla u poziciji da servira za pobjedu!

Mekhejl je u tom trenutku vodila 5:4, ali je Ana zadržala mirnoću i po treći put u tom setu uspjela da odmah uzvrati brejkom (0:1 - 1:1, 2:3 - 3:3). Propuštena prilika nije dala mira Amerikanki i Ivanovićeva je sa još dva vezana gema uspjela da izjednači na 1:1 u setovima!

U setu odluke je Srpkinja diktirala ritam, njen servis bio je sve sigurniji kako je vrijeme odmicalo, a u desetom gemu je povela 15:40 i došla do dvije brejk i meč lopte. Prvu je Mekhejl spasila poslavši volej tačno na liniju, ali je kod druge pogriješila i "potpisala" predaju.

Ana Ivanović je prošle godine stigla do četvrtfinala, gdje je prejaka za nju bila Serena Vilijams (1:6, 3:6).

Da bi izjednačila taj rezultat - njen najbolji na US openu - moraće da pruži daleko bolju partiju nego protiv Kristine Mekhejl, u subotu oko podneva po lokalnom vremenu u Njujorku. Protiv Azarenke ima negativan međusobni skor (2:4), uključujući aktivni niz od tri poraza.

Ove godine sastale su se jednom, u Karlsbadu, kada je bilo 6:0, 4:6, 6:3 u korist Bjeloruskinje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC