• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Novi problemi, Radnički se pobunio

Radnički istupio je iz Zajednice ligaša zbog "neslaganja sa pravcima razmišljanja i planova oko budućnosti VSS i vaterpolo sporta uopšte".

 VATERPOLO: Novi problemi, Radnički se pobunio Izvor: MONDO

Vaterpolo sport u Srbiji ne stoji na zdravim nogama. Nakon odlaska Velibora Sovrovića sa mjesta predsjednika Vaterpolo saveza Srbije, a novi predsjednik još nije izabran, novi potresi u tom sportu.

Jedan od najmlađih vaterpolo klubova u Srbiji, kragujevački Radnički saopštio je da je istupio iz Zajednice ligaša, jer se ne slaže sa politikom Svaeza, odnosno viđenju daljeg razvoja vaterpola.

Pored toga, predsjednik kluba, Uroš Bogdanović, odlučio je da podnese ostavku na mjesto u koordinacionom odboru VSS.

"Koordinacioni odbor VSS je tijelo formirano kao izvršni organ upravljanja VSS, do izbora novog rukovodstva i predsjednika saveza. U prvom sazivu KO je brojao sedam članova a u drugom sazivu četiri člana. VK Radnički je od formiranja KO aktivno učestvovao u radu ovog tijela ali zbog konstantnog neslaganja sa pravcima razmišljanja i planova oko budućnosti VSS i vaterpolo sporta uopšte, ne želi da učestvuje u njegovom daljem radu", piše u saopštenju.

Razlozi za ovakvu odluku Radničkog su mnogobrojni.

Najprije, Radnički smatra da "Zajednica ligaša ništa nije uradila u cilju unapređenje ambijenta kvalitetnijeg takmičenja i regularnosti takmičenja", kao i da ništa nije uradla u cilju unapređenja života i funkcionisanja klubova članica.

Zamjerke Radničkog na rad Zajednice ligaša su i to što ništa nije urađeno na obuci sudija, potom obuci klubova za rad sa mladima , obuci trenera i obuci klubova u oblasti samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju.

Takođe, Radnički smatra i da Zajednica ligaša ništa nije uradila na temu medijske afirmacije vaterpola i samog takmičenja i borbe za TV prenose i TV prava.

"Ništa od navedenih stvari koje su smatramo osnovni faktori uspješnog funkcionisanja klubova nije bila tema i predmet rada zajednice ligaša koja je očigledno bila politički-interesno formirana sa samo jedinim ciljem da se smijeni dotadašnji predsjednik VSS Velibor Sovrović", ističe se u saopštenju i naglašava:

"VK Radnički iz Kragujevca, kao jedan od najmlađih vaterpolo klubova u Srbiji, je formiran sa jasnim ciljem poboljšanja kvaliteta vaterpola u Srbiji i kao takav prepoznaje pogrešne namjere zajednice ligaša u čijem radu više ne želi da učestvuje".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC