• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Za Janka tako blizu, a tako daleko

...četvrtfinale US Opena. Srpski teniser je u svakom od prva tri seta servirao za vođstvo, ali je šansu iskoristio samo u drugom. Ferer sve kaznio.

 US OPEN: Za Janka tako blizu, a tako daleko Izvor: MONDO

Janko Tipsarević neće igrati u četvrtfinalu gren slema u Njujorku!

A, mogao je, samo da je koristio prilike koje je imao i kojih je u noći između ponedjeljka i utorka bilo dosta na terenu US opena. David Ferer pobijedio je srpskog tenisera 3:1 (7:6/2/, 3:6, 7:5, 7:6/3/).

Istorija se ponovila, njih dvojica su se i prošle godine sastala na Flešing Medouzu i tada je dvije godine stariji španski teniser poslije velike drame u pet setova bio bolji, ali u borbi za polufinale. Tipsarević je vodio 2:1, međutim nije uspio da dobije naredna dva seta, posljednji je izgubio u 13. gemu. I na tom meču su oba tajbrejka pripala Fereru.

Janko je još jednom igrao četvrtfinale, prije dvije godine, kada je u četvrtom setu pri, rezultatu 1:2 i 0:3 u gemovima, predao Novaku Đokoviću.

Žestoku borbu vodili su 18. nosilac iz Srbije i četvrti iz Španije. Nijedan set nije završen bez velike borbe, a u prilog tome ide i vrijeme trajanja meča – tri sata i 57 minuta.

Tipsarević je poslije dobijenog drugog seta propustio veliku priliku da povede 2:1. Na vrijeme je napravio brejk, doveo taj dio meča do 5:4 i prilike da preko svog servisa stekne lijepu prednost.

Nanizavši tri poena, gem je odlično počeo za srpskog tenisera. Imao je tri vezane set lopte, ali, nažalost, nijednu nije iskoristio. Dozvolio je rivalu da da se vrati i da potpuno preokrene tok meča. Ferer je osvojio tri gema i izgubljeno pretvorio u dobijeno.

Da Beograđanin nije bio potpuno psihološki spreman govori i podatak da je i u prvom setu napravio brejk kod rezultata 4:4, ali ni tada nije uspio da realizuje svoj servis za vođstvo u setovima.

Praktično, sve je u igri Tipsarevića djelovalo vrlo dobro, pa i odlično, do trenutaka koji su, ipak, bili ključni. U četvrtom setu Janko je imao brejk loptu kod 5:5, dok je tajbrejk odigrao loše, baš kao i prvi.

Španac će na Miloša Raonića ili Rišara Gaskea, a sigurno je da bi Janko protiv bilo kojeg od ove dvojice imao dobre šanse.

Srbinu je ovo bio peti poraz od Ferera, kojeg je uspio da pobijedi samo na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Šteta, velika šteta!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC