• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac: Mikić i Bezbradica povrijeđeni

Rukometaši Borca kao posljednji završili kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, a iz Novog Sada vratili se sa dvojicom povrijeđenih igrača.

 RK Borac: Mikić i Bezbradica povrijeđeni Izvor: MONDO

Nevolja stiže nevolju.

Šampion BiH u polufinalnoj utakmici doživio je pravi debakl. Ukrajinski Motor iz Zaporožja nanio je Borcu jedan od najtežih poraza na međunarodnoj sceni (18:40), da bi u meču za treće mjesto crveno-plavi doživjeli još jedan neuspjeh, istina podnošljiv. Austrijski šampion Alpla HC Hard slavio je 25:17.

Ipak, u Banjaluci nisu toliko zabrinuti neuspjehom u Novom Sadu, koji se mogao i očekivati, nego nepovoljnim zdravstvenim biltenom sa kojim su se vratili sa kvalifikacionog turnira. Naime, Mirko Mikić slomio je nos i predstoji mu pauza, dok je Nemanja Bezbradica zaradio povredu arkade.

"Ne mogu da vjerujem kakav nas je maler zadesio. Na jednoj utakmici da ostanemo bez dva veoma važna igrača, je, zaista, prava nesreća. Utakmica je protekla u obostrano gruboj igri, ali, eto, mi smo izvukli deblji kraj", izjavio je za "Nezavisne novine" trener Borca Bojan Crnomarković

Strateg "crveno-plavih" zadovoljan je igrom svog tima u duelu sa Austrijancima:

"Momci su se trudili maksimalno, ali Alpla je trenutno bolji tim. Ostaje nam da se okrenemo premijernoj utakmicu Gasprom Južni tok lige protiv Lovćena u 'Boriku'. Nažalost, na tom meču sigurno neću moći da računam na Branislava Obradovića i Mikića, dok će se Bezbradica vjerovatno oporaviti", rekao je Crnomarković.

Uprkos posljednjem mjestu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Banjalučani će nastaviti evropski put, i to u drugom kolu kvalifikacija za Kup EHF. Protivnik će im biti bolji iz duela slovačkog Sport Hlohoveca i švajcarskog Sent Galena (7. i 15. septembra).

Nakon kvalifikacionih turnira, poznate su i grupe rukometne Lige šampiona:

Grupa A
Vesprem (Mađarska), CO Zagreb (Hrvatska), St. Peterburg (Rusija), RN-Leven (Njemačka), Celje PL (Slovenija), Motor (Ukrajina)

Grupa B
Kil (Njemačka), Vive Kilce (Poljska), Visla (Poljska), KIF Kolding (Danska), Danker (Francuska), Porto (Portugal)

Grupa C
Barselona (Španija), PSŽ (Francuska), Vardar (Makedonija), Vaker Tun (Švajcarska), Dinamo M. (Bjelorusija), Metalurg (Makedonija)

Grupa D
Alborg (Danska), Gorenje (Slovenija), Flensburg (Njemačka), La Rioha (Španija), Drot (Švedska), Hamburg (Njemačka).

(MONDO, foto: Press RS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC