• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Hrvati se pitaju - šta to bi?

Hrvatska vaterpolo reprezentacija sve karte ovog leta bacila je na uspeh na Olimpijskim igrama u Pekingu i nije uspela.

 VATERPOLO: Hrvati se pitaju - šta to bi?  Izvor: MONDO

Svetski prvaci bili su tek šesti na olimpijskom turniru, a "pucali" su na jednu od medalja. Svesno su žrtvovali učešće u Svetskoj ligi, selektor "barakuda" Ratko Rudić nije želeo da diže formu ni za Evropsko prvenstvo u Malagi (takođe su ostali bez medalje), nadajući se da će uspeh biti ostvaren u Pekingu.

Kao i u drugim savezima i u hrvatskom predstoji analaza učinjenog (tačnije propuštenog). Činjenica je da su Hrvati imali i imaju kvalitet za jednu olimpijsku medalju, ali tek sada shvataju koliko su propustili porazom od reprezentacije SAD (5:7) u prvoj fazi takmičenja kada su Amrikancima prepustili prvo mesto.

Nova šansa za iskupljenje biće za godinu dana u Rimu, na Svetskom prvenstvu, na kojem će Hrvatska braniti zlato.

Baš uoči Pekinga Ratko Rudić je produžio ugovor sa Hrvatskim vaterpolo savezom na još četiri godine. Posle olimpijskog turnira u hrvatskoj javnosti se očekuje da nešto promeni, pre svega da posegne za kadrovskim promenama.

"Sada je pred nama novi ciklus, nova takmičenja... Sa novim igračima? Možda, još je rano govoriti o tome. Nekih promena će biti, ali neće biti radikalne. Sledi nam odbrana svetske titule koju moramo zadržati svim silama", kaže Rudić.


Hrvatski "Večernji list" i dalje se bavi onom utakmicom između Italije i Srbije, koja je Hrvatima kost u grlu, jer ni pod razno nisu očekivali da Srbija izgubi. A poraz je za Hrvate značio gubitak prvog mesta u grupi i direktan plasman u polufinale.

"Pokazalo se da niko (u hrvatskoj ekipi) nije računao na tu mogućnost. Zar je moguće da od 20-ak ljudi iz vođstva reprezentacije i oko njega niko nije uvideo kakva nam podvodna mina preti? Nego su igrače ostavili u uverenju da nam i minus od dva gola sa SAD-om osigurava prvo mesto. Nastavak se zna: Srbi su izgubili od Italijana, maknuli nas sa prvog mesta i gurnuli Crnogorcima. I sad je lakše objasniti taj poraz u četvrtfinalu. Naši igrači nisu, pre svega psihički, bili spremni za tu utakmicu. Prema vlastitu priznanju, u dvoboj su ušli ukočeno i nervozno. Zato što su shvatili da se sastaju sa suparnikom od kojeg mogu i da izgube", piše hrvatski list.

Taj dnevnik odaje priznanje srpskom selektoru Dejanu Udovičiću koji je posle prvog kola olimpijskog tunira izjavio da su "Hrvati zanemarili sva ostala takmičenja (ove godine) i tempirali su formu isključivo za Peking. Mi smo se odlučili za drugačiju koncepciju i uskoro ćemo videti ko je bio u pravu!".

"Rezultat se zna. Srbija u 2008. - evropsko srebro, zlato u Svetskoj ligi i olimpijska bronza. Hrvatska u 2008. - ništa. Ne ponovilo se!", ističe "Večernji list".


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC