• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud u Lozani 9. oktobra o "slučaju Troicki"

Sud za arbitražu u sportu zakazao za 9. oktobar saslušanje srpskom reprezentativcu koji se žalio na suspenziju ITF od 18 mjeseci.

 Sud u Lozani 9. oktobra o "slučaju Troicki" Izvor: MONDO

Viktor Troicki će se 9. oktobra pojaviti na Sudu za arbitražu u sportu u Lozani gdje će razmatrati njegova žalba na odluku Međunarodne teniske federacije o suspenziji na 18 mjeseci koja mu je izrečena krajem jula.

Srpskom teniseru zabrana takmičenja u narednih godinu i po dana izrečena je zbog navodnog izbjegavanja doping kontrole na turniru u Monte Karlu u aprilu, odnosno jer nije dostavio uzorak krvi kada je trebalo, već dan kasnije.

"Konačno mi je laknulo jer je konačno određen taj datum kada će Sud u Lozani zasijedati i to je već sljedeće nedjelje. Bio je to zaista dug period čekati da sud odrediti datum i za sve to vrijeme pokušavao sam da ostane posvećen tenisu i skoncentrisan na treninge", izjavio je Troicki po saznaju da će se za osam dana u Lozani razmatrati njegov slučaj.

On je rekao da su u prethodnom periodu sve vrijeme uz njega bili glavni trener Džek Rider i fizioterapeut Miloš Jelisavčić.

"Sve vrijeme su bili uz mene i to mi je veoma važno. Bili smo u poptunosti posvećeni tenisu i trudili smo se da održimo pozitivan duh. Ipak, sada smo već umorni od tog čekanja u tunelu. Posebno kada vidite kako se naporno trudite, a na ATP listi padate sve više i gubite bodove. Ne mogu da opišem koliko vas to izjeda", rekao je Troicki.

On je dodao da će lično prisustvovati ročištu u Lozani.

"Biću tamo, naravno. Borim se za istinu i učiniću sve što je u mojoj moći. Uvjeren sam da sam u pravu, jer čitanjem svih papira i na suđenju u Londonu ne razumijem zbog čega sam dobio suspenziju", rekao je Troicki i dodao da će ga u Lozani zastupati isti advokatski tim kao i u Londonu, iz Torina, kojima vjeruje, koji rade odlično svoj posao, i imaju veliko iskustvo jer su decenijama zastupali fudbalski klub Juventus.

"Oni u potpunosti vjeruju da sam nevin", dodao je srpski teniser.

Viktor je ponovio da se nada da će Sud za arbitražu u sportu poništiti odluku ITF, jer on "nije učinio ništa loše, već je radio ono što piše u antidoping pravilima".

"Zaista sve svoje nade polažem u sudije u Lozani da će donijeti pravu odluku. Nadam se da će oni zaista imati dovoljno vremena da pronađu pravu istinu. Ne želim ni da razmišljam u drugom smjeru..."

On je potvrdio da je više od 50 igrača, na čelu sa Novakom Đokovićem, već zatražilo da se uvedu nova pravila u sistem antidoping kontrole.

"Novak je prvi potpisao dokument u kojem se traže promjene. Igrači zahtijevaju da glavni supervizor ATP turnira ubuduće bude pozvan da dođe u kontrolnu antidoping stanicu, ukoliko iskrsne neki problem. Igrači su zabrinuti, jer ako se to desilo meni, može i njima", rekao je Troicki.

Očekuje se da bi Sud za arbitražu u sportu u Lozani, sudeći prema nekim ranijim sličnim iskustvima, mogao da saopšti odluku u periodu između sedam dana i tri nedjelje.

Plakao sam...
Viktoru je bilo zabranjeno ne samo da igra već i da gleda pobjedu Srbije protiv Kanade u polufinalu Dejvis kupa. Ipak, on je bio uz svoje prijatelje iz reprezentacije sve vrijeme, kao i oni uz njega.

"Zaista se radujem zbog njih, zbog nas. Znam da oni zaista jedva čekaju da se vratim u ekipu, a i ja jer volim da igram sa njima. Oni su prije svega divne osobe, ali i odlični igrači. Kada je Janko posvetio pobjedu meni, a Novak uzeo mikrofon i povikao 'Viktore', slomio sam se i zaplakao kao nikada prije u životu", priznao je Troicki, koji je duel pratio na malom ekranu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC