• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Jelena, vrati joj milo za drago!

Poslije tačno godinu dana od posljednjeg susreta, žrijeb je u Pekingu ponovo ukrstio Jelenu Janković i Karlu Suarez Navaro.

 PEKING: Jelena, vrati joj milo za drago! Izvor: MONDO

Dva puta u tri seta, ali i dve pobjede.

Jelena Janković plasirala se rano jutros po našem vremenu u osminu finala WTA turnira u Pekingu, nakon što se prilično pomučila da izbaci Galinu Voskobojevu iz Kazahstana. Bilo je 6:3, 5:7, 6:3.

Prije toga, u prvom kolu, Jelena je u tri seta izbacila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu, a sada je očekuje - za nju lično - veliki ispit u osmini finala, gdje će se sastati sa Španjolkom Karlom Suarez Navaro.

Njih dve nisu igrale okruglo godinu dana, a 2012. u Pekingu bolja je bila Navaro - 7:5, 6:4, pa je ovo prava prilika za Jelenu da joj se revanšira na istom mjestu. Srpkinja vodi u međusobnim duelima sa Španjolkom 4:2, ali je Navaro dobila posljednja dva meča, odnosno oba koje su rivalke odigrale u 2012. godini (u Madridu 4:6, 7:6, 6:4).

Na putu do duela sa Jankovićevom, Navaro je izbacila Amerikanku Loren Dejvis rezultatom 6:4, 6:2, a pre toga Francuskinju Kristinu Mladenović u tri seta.

U meču sa Voskobojevom, Jelena je ključni brejk napravila u trećem setu pri vođstvu od 2:1, poslije čega je to potvrdila osvajanjem gema na svoj servis za 4:1 i potom privela meč kraju na rutinski način, bez suočavanja sa brejk loptama. Doduše do vođstva od 5:2 stigla je poslije "djusa".

Turnir u Pekingu igra se za ukupni nagradni fond od 5.186.625 dolara.

Jelena (28) je trenutno 11. na WTA listi, dok je tri godine mlađa Karla na 15. poziciji. Srpska teniserka je do sada u karijeri osvojila 13 turnira, njena naredna rivalka nijedan.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Koji Watanabe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC