• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Šefik vs Šapić - zar je važno ko je kriv?

Denis Šefik i Aleksandar Šapić imaju po dve uspomene sa Olimpijskih igara u Pekingu – bronzanu medalju, ali i zavoje. Jedan na ruci, drugi na nozi.

 VATERPOLO: Šefik vs Šapić - zar je važno ko je kriv? Izvor: MONDO

Tuča dvojice srpskih asova maltene je zasenila borbu za bronzanu medalju. Bilo je raznih nagađanja šta se dogodilo te večeri (posle poraza u polufinalu od SAD) u Olimpijskom selu u Pekingu.

U četvrtak su Šefik i Šapić došli na zajedničku konferenciju za novinare u Kući vaterpola, kako bi objasnili šta se to tamo zaista događalo. I da se pomire pred očima srpske javnosti.

Nikada više novinara nije bilo na jednoj konferenciji za novinare čija je tema vaterpolo. To je primetila i PR Vaterpolo saveza Srbije Ivana Ukropina, koja je na kraju poručila: "Nadam se da ćete i ubuduće dolaziti u ovolikom broju".

A zašto su novinari došli u tolikom broju? Da bi konačno čuli zbog čega su se Šefik i Šapić zaista potukli. I nisu saznali ništa, osim da je sukob bio "lične prirode", kako je naveo golman srpske reprezentacije.

Da li su se pomirili? Jesu, jer su rekli da je to za njih odmah bila završena priča. Šefik je čak pomogao Šapiću da dođe do sobe posle tuče.

"Niko drugi nije video šta se desilo. Ovo je bilo samo između nas dvojice i ako vam neko drugi kaže da nas je video, laže", rekla su obojica.


"Žao mi je zbog svega što se desilo. Mnogo nam se zamera zbog ovog sukoba, a zaboravlja se šta smo sve uradili za srpski vaterpolo, a i ova bronzana medalja je maltene zasenjena ovim događajem. Izvinjavamo se svim ljudima koji su navijali za nas. Sigurno je da nisu očekivali da čuju takve vesti sa Olimpijskih igara. Bronzana medalja je svakako veća vest", rekao je Šefik.

On je dodao da dvojici reprezentativaca ne priliči da se tako ponašaju, ali je naveo da se takve stvari dešavaju.

"Naš sukob je bio u ličnom odnosu", rekao je Šefik, koji ima povređenu ruku.

Golgeter srpskog tima Aleksandar Šapić rekao je da su on i Šefik "imali raspravu, vikali su jedan na drugog, došlo je i do fizičkog kontakta i potom su pali jedan preko drugog".


Šapić je rekao da nije želeo da ova vest procuri u javnost, već je zamolio predsednika VSS Velibora Sovrovića da prenese samo da je pao niz stepenice. "U prvom trenutku nismo znali da je Šefiku povređena ruka. Kada se i to saznalo počele su špekulacije oko toga šta se desilo. Nas dvojica smo sve vreme bili sami i apsolutna je neistina da nas je neko video".

Da li je povod bio poraz od SAD u polufinalu, bilo je jedno od pitanja. Šefik je odgovorio da nije. "Sigurno je da je posla takvih poraza nervoza mnogo izraženija. Ipak, sama utakmica nije bila povod. Bilo je ovakvih stvari i ranije, samo su se sada dogodile povrede".

Šapić je više puta ponovio da se ovakve stvari dešavaju tokom priprema, da se "milion puta" desi da se igrači posvađaju među sobom. Ipak, naglasio je da je ovog puta atmosfera u srpskom timu bila odlična.

"Možda nikada nismo bili tako bliski i kompaktniji, odnosno verovatno nikada nismo više vremena provodili nego do sada. Ne kažem da se više volimo, ali je sigurno da smo provodili mnogo vremena zajedno ovog leta", kaže Šapić.

On ističe da u svakom timu, bilo sportskom ili nekom drugom, ima ljudi koji se više druže, koji dele slična interesovanja, pa tako i u vaterpolo reprezentaciji Srbije.

"Mi smo skupljeni ne zato što smo 13 drugara iz Bloka 45 ili sa Miljakovca, već zato što smo najbolji vaterpolisti koje ova zemlja ima", podvukao je Šapić.

Upitani u kakvom su sada odnosu i da li će moći opet da igraju zajedno, Šefik je odgovorio da je za njega priča oko sukoba završena istog trenutka i kada se dogodila".

A Šapić se nadovezao: "Ma, ajde ljudi, pa mi se znamo 20 godina! Hoću da istaknem da nikada odnosi između igrača nisu uticali na bilo koji rezultat".

Šapić je potom održao emotivni monolog u kojem je istakao da mu nije jasno zašto je proteklih dana "razapet na krst u medijima" i da ne zna čime je to isprovocirao i zaslužio.

"Uvek sam davao 100 odsto svojih mogućnosti, uvek sam ličnim primerom pokušavao da pokrenem i druge. Nikada se nisam štedeo, ni kada sam za reprezentaciju igrao povređen, bolestan, pod antibioticima...Možda nisam bio uvek lak za saradnju, ali samo zato što sam hteo najviše", rekao je Šapić.

Nastavio je bez pauze: "Možda (su mediji to učinili) i zato što sam javno izrekao svoje političko opredeljenje. Nikada nisam govorio da me politika ne interesuje, jer nameravam da živim u ovoj zemlji do kraja života. I zato, naravno da me interesuje politika. Ali, nikada nisam imao koristi od bilo kog političara ili stranke kojoj pripadam. Nikada nikoga nisam vređao, nikoga nisam mrzeo, ne delim ljude u Srbiji na to da li su radikali, socijalisti, demokrate...Uvek sam igrao za svoj narod, za Srbiju i zato su me ove priče toliko pogodile. Nikada nisam bio ovoliko utučen".

"Ako je nekome bio cilj da povredi i rani Aleksandra Šapića uspeo je", završio je najbolji strelac srpske vaterpolo reprezentacije svih vremena.

Šapić je na konferenciju za novinare došao sa Ortopedske klinike na Banjici, gde mu je operisana noga.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC