• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dača konačno kod kuće

Tačno dva meseca posle teške saobraćajne nesreće, Danilo Ikodinović je pušten na kućno lečenje.

 Dača konačno kod kuće Izvor: MONDO

Danilo Ikodinović je u četvrtak ujutro napustio Klinički centar u Novom Sadu, gde se dva meseca lečio od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, objavila je beogradska štampa.

Posle jutarnje lekarske vizite, Ikodinović je u pratnji supruge Nataše Bekvalac neopaženo izašao iz bolničkog kruga i otišao u svoj stan u novosadskom naselju Lipov gaj.

Njega je ispratilo celokušpno osoblje novosadskog Kliničkog centra oko 9.20 časova, a posle odlaska u stan u naselju Lipov gaj potpuno je nedodirljiv za medije. Odluka porodice da zvanično ništa ne govori u vezi s njegovim stanjem i dalje je na snazi.

Elitno naselje u Novom Sadu u kome Dača i Nataša Bekvalac žive ograđeno je i u njega mogu da uđu samo stanari i oni koji dobiju dozvolu za ulazak.

Vaterpolo as je na noge stao mnogo pre nego što su lekari i javnost to očekivali. Iako vidno smršao i nesigurnog koraka, on je uz osmeh ušao u svoje dvorište i konačno odahnuo jer su dani kritične borbe za život iza njega.

"Doktori su pre izlaska detaljno pregledali i previli njegovu teško povređenu desnu ruku i definitivno odlučili da mu odobre izlazak iz bolnice", kaže izvor "Pressa" iz novosadske bolnice.

On će sigurno još neko vreme svakih nekoliko dana morati da dolazi na preglede i previjanja, a onda će otići i u neki centar na dodatnu rehabilitaciju i oporavak organizma.

Kako prenose mediji Ikodinović će sledećih mesec dana provesti u Novom Sadu, jer je stanje njegove ruke i dalje takvo da iziskuje ozbiljnu lekarsku negu. Ipak, sada je sve mnogo lakše i za Daču i za celu njegovu porodicu, pošto je najteža kriza prošla.

Danilo Ikodinović je primljen u Klinički centar u Novom Sadu 27. juna oko 21 sat, posle teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu u blizini Kaća.

On je u punoj brzini motorom udario u "juga" koji se kretao u istom pravcu. Bez svesti i u stanju opasnom po život odmah je unet u operacionu salu novosadske bolnice. Lekari su se čitave te noći borili za Ikodinovićev život. Sledećih nekoliko dana vladala je prava drama hoće li preživeti. Doktori koji su ga operisali i pratili razvoj njegovog stanja dugo nisu hteli da daju nikakve prognoze.

Sledećih skoro mesec dana Ikodinović je proveo u veštački izazvanoj komi, zbog teškog stanja u kome je bila njegova desna ruka. Lekari su čak pominjali da će biti neophodna amputacija, zbog iskidanih krvnih sudova, zbog čega je izgubio i mnogo krvi. Iz dana u dan, međutim, njegovo stanje se popravljalo. Na radost porodice i čitave srpske javnosti, koja je od prvog trenutka bila uz Ikodinovića.

Da će stvari, ipak, ići dobrim tokom bilo je jasno krajem jula, kada se mogućnost za infekciju i komplikacije na povređenoj ruci drastično smanjila.

Već 1. avgusta napustio je šok-sobu. Ubrzo je počeo da hoda, a kada ga je u bolnici posetila i ćerka Hana bilo je jasno da je potpuno ozdravljenje blizu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC