• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Može li Radnički do LŠ?

Kragujevački Radnički od petka do nedjelje igra drugi kvalifikacioni turnir za plasman u Ligu šampiona. Protivnici Pro Reko, Mladost i Budva.

 VATERPOLO: Može li Radnički do LŠ? Izvor: MONDO

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog od petka do nedjelje probaće da se plasiraju u Ligu šampiona, nakon što su uspješno prošli prvu rundu kvalifikacija.

Najveći rival Kragujevčanima biće domaći gigant Pro Reko, koji se poslije godinu dana pauze u evropskim takmičenjima na velika vrata vrača u borbu za osmi naslov evropskog klupskog šampiona u svojoj istoriji.

Kapiten Radničkog, Filip Filipović, sa klupskim saigračima Damirom Burićem i Borisom Zlokovićem, imao je tri sjajne sezone pod kapicom italijanskog tima, pa sigurno da dobro zna šta očekuje njegovu ekipu u Reku, mjestu kod Đenove.

"Pro Reko je ove godine ponovo postao vrhunska ekipa sa 10 svetskih vaterpolo imena. Koliko dobro igraju na domaćem terenu, na kojem nas očekuje vrelo gostovanje, znamo najbolje mi koji smo do juče igrali u tom klubu tri pune godine, za koje nismo izgubili bukvalno nijednu utakmicu kod kuće", kaže Filipović.

On ističe da svaki igrač mora da da sve od sebe kako bi se dobio takav rival. Radnički, dodaje, treba da bude i "bezobrazan" da realizuje pruženu šansu.

"Nisu nepobjedivi, samo da bismo bili konkurentni, moramo dati svoj maksimum u tom trenutku, nametnuti svoj ritam u napadu i pokušati da u odbrani ne dozvolimo lake golove. Velika je inspiracija igrati protiv Reka, što oni vrlo dobro znaju. U te utakmice ulazite mirne glave, jer zaista nemate šta da izgubite. To će biti naša prednost, moramo samo biti hrabri i dovoljno bezobrazni da otmemo ono što nam se pruži u datom trenutku", smatra kapiten Radničkog.

Pored italijanskog šampiona, rivali Šumadincima biće zagrebačka Mladost i crnogorska Budva.

"Ostale protivnike ne bih mnogo razdvajao, iako znamo da je Mladost malo kvalitetnija od Budve. Zagrepčanima sve zavisi od jednog čovjeka, golmana Pavića, dok smo Budvu dobili lako u prvom krugu, pa ne vidim zašto ne bismo to ponovili", rekao je Filipović.

RASPORED TURNIRA:


Petak, 11. oktobar:

Radnički - Budva (19h)
Pro Reko - Mladost (20.30)

Subota, 12. oktobar:

Budva - Mladost (18.30)
Pro Reko - Radnički (20h)

Nedjelja, 13. oktobar:

Pro Reko – Budva (10.30)
Mladost - Radnički (12h)

(MONDO, Foto: VK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC