• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekrić najbolji mladi atletičar Evrope

Osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Moskvi u trci na 400 metara prepone dobio priznanje "Zvijezda u usponu"

 Bekrić najbolji mladi atletičar Evrope Izvor: MONDO

Emir Bekrić sigurno je budućnost evropske, pa i svjetske atletike.

Srpski atletičar je za fantastičan uspjeh ostvaren na Svjetskom prvenstvu u Moskvi nagrađen priznanjem "Zvijezda u usponu".

Beograđanin, koji je bio jedini Evropljanin u finalu trke na 400 metara prepone u glavnom gradu Rusije u avgustu, tako je na najljepši način nagrađen za odlične rezultate ostvarene u 2013. godini.

Emir je izabran među ukupno 12 kandidata na osnovu pristiglih glasa 163 novinara iz 54 zemlje, članova Evropske atletske federacije, kao i rezultata ostvarenim na najvećim takmičenjima ove godine.

A Bekrić je imao više nego berićetnu sezonu.

On je osim osvajanja druge medalje za Srbiju na SP svih vremena (prije njega bronzu je u skoku u dalj osvojila Ivana Španović), zabilježio i novi državni rekord na 400 metara prepone (48,05 sekundi), a prije toga osvojio je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu i na Mediteranskim igrama u Mersinu.

"Veoma sam srećan i velika mi je čast što sam dobio ovo prestižno priznanje. Veoma mi je značila podrška svih u Srbiji, kao i tima i nadam se da ću nastaviti da osvajam još medalja u budućnosti", rekao je Bekrić na ceremoniji u Talinu po prijemu priznanja.

Na pitanje da li će uskoro probiti magičnu granicu od 48 sekundi, on je odgovorio: "Ne opterećujem se postavljanjem rekorda, na meni je da da nastavim da treniram i da se trudim, pa je sve moguće. Najvažnije je da osvajam medalje", dodao je rekorder Srbije.

Pored Emira Bekrića nagradu je na svečanosti u Talinu dobila i njegov trener Mirjana Stojanović.

U ženskoj konkurenciji bila je nominavana i srpska reprezentativka Amela Terzić, ali nagrada je pripala Aniti Hirings Dotir sa Islanda, najboljoj juniorskoj takmičarki na 800 metara.

(MONDO,Foto: Guliver/Getty Images/Ian MacNicol)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC