• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković, kineski car!

Srpski teniser, nakon trijumfa u Pekingu, osvojio i turnir u Šangaju! U finalu pobijedio Huan Martina Del Potra 2:1 (6:1, 3:6, 7:6)!

 Novak Đoković, kineski car! Izvor: MONDO

Ko je najbolji teniser na svijetu? Rang lista kaže: Rafael Nadal. Teren: Novak Đoković.

Srbin je u finalu turnira u Šangaju pobijedio Huan Martina Del Potra, dan nakon što je Argentinac savladao Rafaela Nadala.

Novak je briljantno osvojio prvi set, Huan Martin u drugom počeo da odlično servira, ali mu ni to nije pomoglo u trećem, odlučujućem.

Đoković je pri vođstvu 5:4 u gemovima imao dvije meč lopte, ali ih nije iskoristio. Propušteno je nadoknadio u nastavku meča, osvojivši turnir pobjedom u taj-brejku 7:3.


Meč je trajao dva sata i 32 minuta, a Srbin je trijumfom odbranio trofej! To je njegov peti ove sezone, a 39. u karijeri. Del Potro ostaje na tri pobjede u 10 do sada odigranih međusobnih duela dvojice tenisera.



Duel u Šangaju počeo je na onako kako je Đoković i želio. Perfektnom igrom je poveo 5:0 i dozvolio rivalu da u finišu izbjegne "krompir".

Zanimljivo je to da je Del Potro dan ranije, protiv Rafaela Nadala, osvojio svaki gem na svoj servis!

U drugom dijelu je viđena veća borba. Argentinac je shvatio da više nema šta da čeka, pa je počeo da servira u skladu sa očekivanjima svojih navijača. Brzo je poveo 3:0.

Ipak, Srbin se nije predavao, već je pri prednosti protivnika 4:2 imao i "vezane" brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio. Del Potro je brzo poveo 5:2 i time najavio treći, odlučujući set.

Lošije rangirani teniser (5. mjesto ATP liste) usmerio je svu pažnju ka svojim servisima, svjestan da u dužoj borbi sa favoritom ima manje šansi za trijumf.



Takva taktika je spriječila Đokovića da ostvari trijumf prije taj brejka, ali je u njemu brzo sve bilo jasno. Novak je poveo 4:2, pa 5:3 i brzo priveo duel kraju.

"Prije svega bih čestitao Novaku, pobijedio si me u velikoj borbi. Teško je pobijediti te, čak i na podlozi koja mi odgovara. Ti i tvoj tim imate sjajnu godinu za sobom",
čestitao je Del Potro rivalu.

"Čestitam ti na fantastičnoj nedjelji, odličan si čovjek, odličan si igrač i zaslužio si ovaj trofej koliko i ja, šta mogu drugo da ti kažem, čovječe? Želim da budem fin", rekao je Đoković Argentincu, pa mu prišao i zagrlio ga.

"Ovo je jedan od najboljih turnira ove kategoriji. Svaki put kada dođem turnir izgleda sve bolje. Hvala svima što su došli", dodao je on.

Novak je tako osvojio svoju sedmu titulu u Kini!

(MONDO, Foto: Beta/AP/Eugene Hoshiko)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag

To kralju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC