• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić vodi "orlove" na EP!

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije povjerio seniorsku reprezentaciju Vladanu Matiću i Dejanu Periću.

 Matić vodi "orlove" na EP! Izvor: MONDO

Dugo je postojala dilema oko imena novog selektora vicešampiona Evrope, ali je definitivno otklonjena u utorak.

Na Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije (RSS) odlučeno je da će Vladan Matić i Dejan Perić voditi mušku seniorsku reprezentaciju Srbije na prvenstvu Starog kontinenta, koje se u januaru 2014. godine održava u Danskoj!

Božidar Đurković, generalni sekretar Saveza, u narednim danima obaviće neophodne razgovore sa predstavnicima Celja, da bi i sa Matićevim poslodavcima bio postignut definitivni sporazum o saradnji.

Sudeći prema ranijim izjavama, slovenački klub ne bi trebalo da pravi problem oko imenovanja svog trenera u selektora "orlova", za razliku od Flensburga, koji nije Ljubomiru Vranješu dozvolio da sjedi na "dvije stolice".

Uprkos dugim pregovorima i želji našeg Saveza da Ljubomiru Vranješu status "privremeni" bude promijenjen u "trajni selektor", to se nije dogodilo.

"Flensburg nije bio spreman da ustupi Vranješa, jer smatraju da bi to ugrozilo njegovo angažovanje kao trenera ovog njemačkog bundesligaša", piše u saopštenju RSS.

"Žao nam je što nismo uspjeli da postignemo dogovor sa Flensburgom, ali ih sa druge strane moramo i razumjeti. Prolazili smo kroz razne faze razgovora i sa klubom i sa Vranješom, ali oni sada imaju svoje prvenstvo i svoje ciljeve, a njegovo angažovanje na mjestu selektora Srbije oduzelo bi im njegovo vrijeme i resurse koje treba da posveti klubu", izjavio je predsjednik Saveza Velimir Marjanović i dodao:

"Ostavljena su otvorena vrata za budućnost... Celje je voljno da pusti Matića, a on je spreman da počne da radi sa reprezentacijom. Razgovori će se obaviti oko uslova, tehničkih detalja, kao i planova da li će Matić voditi selekciju na duži period".

Vladan Matić (43) , bivši je reprezentativac Jugoslavije i osvajač medalja na dva svjetska prvenstva (1999. i 2001. godine).

Ljubomir Vranješ ugovor sa Flensburgom ima do 2017. godine, a nacionalni tim Srbije predvodio je na dvije kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Danskoj, sa Rusijom i Bosnom i Hercegovinom, kada je naša selekcija zabilježila obe pobjede.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za kraj oktobra 2013. godine, tokom EHF nedelje nacionalnih timova, kada će srpski rukometaši odigrati dve prijateljske utakmice u Češkoj.(MONDO,Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC