• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS BiH smijenio Markovića?

Dragan Marković kaže da ga je Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, usmeno obavijestio da je smijenjen.

 RS BiH smijenio Markovića? Izvor: MONDO

Sve će biti jasnije u petaka, kada je za  12 sati u Zenici zakazana  sjednica Izvršnog odbora na koju je pozvan i Marković.

"Karačić me usmeno obavijestio da više nisam selektor. Rekao sam mu da mi to ništa ne znači dok napismeno ne dobijem odluku Izvršnog odbora. Nisam očekivao ovako primitivan pristup od strane Saveza. Nisam od ljudi s kojima se ne može razgovarati. Nije problem da mi daju otkaz, ali postoji način za to. Čekali su 15 dana prije početka kvalifikacija da donesu takvu odluku. Uz to je počela i sezona svuda u Evropi i došao sam u veoma nezgodnu situaciju. Odbijao sam ponude nekoliko klubova zbog reprezentacije i sada se desi ovo. Pokušali su me degradirati, ali mislim da su degradirali sami sebe", rekao je  Marković za "Nezavisne"

Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH, tvrdi da nije usmeno obavijestio selektora Markovića o njegovoj smjeni.

"Selektor Marković nije smijenjen niti sam ga ja obavijestio o tome. Pozvan je na sjednicu Izvršnog odbora, koja će u petak biti održana u Zenici. Članovi Izvršnog odbora žele s njim porazgovarati i vidjeti šta i kako dalje. Zašto bi ga neko zvao na sjednicu, ako je smijenjen. Mislim da kod Markovića postoji određeni bespotrebni strah. Zvanična informacija je da Izvršni odbor sa selektorom želi razgovarati o reprezentaciji te njenim planovima i ciljevima u budućnosti", rekao je Karačić.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC